105 éves a Gyógytestnevelés

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Művészeti és Sporttudományi Intézete a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének Gyógytestnevelés tagozatával közösen rendezte meg 2021. október 8-án, pénteken a „105 éves a Gyógytestnevelés” Konferenciát, amely egy országos konferenciasorozat második állomása volt.

A konferencián az ELTE PPK Sporttudományi Intézetének 3 oktatója, Dr. Nagyváradi Katalin, Szigethy Mónika és Laki Ádám a legújabb kutatások eredményeinek gyakorlati alkalmazhatóságát mutatták be előadásaikban. A SOE BPK oktatói, Dr. Tóth-Merza Katalin a pandémia hatását ismertette a gyermekek lelki egészségére, Dr. Simonné Kajtár Gabriella és Dr. Simon István Ágoston a gyógyúszáson alkalmazható innovatív módszerekről és a gyerekek motivációs lehetőségeiről tartott előadást, amit videó filmmel egészítettek ki.

A régió gyógytestnevelő és testnevelő tanárai, a MTTOE képviselői és az előadásra belátogató hallgatók nagy érdeklődéssel hallgatták az előadásokat.

Kövesdi Orsolya az MTTOE Gyógytestnevelés Tagozat elnöke nyitóbeszédében megköszönte a Kar támogatását a konferencia megrendezésében.

Reiner Dóra fotói