A BÉCSI KINDERCOMPANY SZERVEZET LÁTOGATÁSA KARUNKON

2022. április 21-én a bécsi Kindercompany kétnyelvű neveléssel is foglalkozó, 24 helyszínnel rendelkező óvodai szervezet képviselői tettek látogatást karunkon, hogy bemutassák hallgatóinknak szervezeti profiljukat, és feltárják előttük a német nyelvterületen végezhető szakmai gyakorlat, valamint külföldi munkavállalás lehetőségeit. 

A látogatás alkalmával felvetődött Erasmus szerződés megkötése is, amelyből a jövőben mind a szervezet, mind a kar német nyelvet jól birtokló hallgatói profitálhatnak. A karunkon német nemzetiségi óvodapedagógus képzést abszolvált szakemberek a képzés színvonalának köszönhetően rendkívül nagy keresettségnek örvendenek nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi munkaerőpiacon is. Az elhelyezkedésnek azonban egyik elengedhetetlen feltétele a felsőfokú komplex német nyelvvizsga sikeres letétele. Volt német nemzetiségi óvodapedagógus hallgatónk, Klock Ildikó, a Kindercompany egyik tagóvodájának vezetőhelyettese, akire méltán büszkék lehetünk, erről, valamint az ausztriai diploma honosításának folyamatáról tájékoztatta hallgatóinkat.

A prezentáció végén a jelenlévők kérdéseket tehettek fel a szervezet megjelent képviselőinek, és kötetlen beszélgetésre is sor került.

Javasoljuk karunk német nyelvet magas szinten birtokló hallgatóinak, hogy amennyiben szeretnék szakmai gyakorlatukat a Kindercompany valamely óvodájában eltölteni, nyelvtudásukat fejleszteni, valamint külföldi szakmai tapasztalatot szerezni, használják ki a felkínált lehetőséget. A részletekkel kapcsolatban keressék Babai Zsófia tanárnőt.