Belső tájainkon és Víziók - oktatónk kiállításai

Belső tájainkon - Kovács-Gombos Gábor és Kovács-Gombos Dávid közös kiállítása

A kiállítást megnyitja Martos Gábor művészeti író 2022. január 20-án 18 órakor.

A képek díjtalanul megtekinthetők Budapesten a Klebelsberg Kultúrkúrián (1028 Budapest, Templom u. 2-10.), február 13-ig naponta 10-18 óráig. Január 29-én zárva.

 „Az ég nem a csillagoknál kezdődik, hanem a fűszálak hegyénél” – írja Jókai Mór.  Festményeim elképzelt tájképek, melyek a nagyon távoli elmosódott látványból és a szemünk előtt lévő éles fűszálakból áll. Ezeket szimbólumoknak is tekinthetjük. Az ég a megfoghatatlan transzcendens világ, a föld pedig a látható emberi környezet. A kettőt kötik össze a fűszálak, úgy, ahogyan az ember tekint gondolataiban, imádságaiban Isten felé a földről.

Kovács-Gombos Dávid

„Állíts magadnak útjelzőket, helyezz el magadnak jelzőoszlopokat! Irányítsd szívedet a kiépített útra” — figyelmeztet Jeremiás próféta. Festményeim ilyesféle fénylő útjelzők kívánnak lenni. Küszöbök, átjárók, amelyek megnyitják mindennapi világunk tereit a transzcendens felé. Azt remélem, hogy olyan meditációs objektumként teljesíthetnek szolgálatot, amelyek mindenkori nézőiket saját belső csendjük megtalálásához és azon túl pedig minden létező Teremtőjéhez segítik.

Kovács-Gombos Gábor

Forrás: https://www.kulturkuria.hu/content/15/59310/kovacs-gombos-gabor-es-kovacs-gombos-david-kozos-kiallitasa

 

VISIONEN * VÍZIÓK - Hajdú László, Manfred Karsch és Kovács-Gombos Gábor kiállítása

A kiállítás 2022. február 28-ig látogatható a Magyarországi Németek Házában (Budapest VI., Lendvay u. 22) előzetes bejelentkezés alapján: info@zentrum.hu

2021. december 10-én a Magyarországi Németek Házában egy különleges hármas kiállítás megnyitójára és az ehhez kapcsolódó, Víziók című katalógus bemutatására került sor a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum) és a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége (VUdAK) közös szervezésében.

Forrás: http://www.zentrum.hu/hu/2021/12/viziok-egy-kiallitas-kepei-melyeken-keresztul-onmagunkra-is-talalhatunk/