Benedek Elek Nap - Műhelyek

Azelőtt magyarok voltunk – film és beszélgetés

A film címe: "Azelőtt magyarok voltunk..." (KAPUFILM Stúdió, 2001)
"Hogy a mai Ausztria keleti határvidékén őshonos magyar kisebbség él, az csak a 1990-es évek elejétől vált ismertté Magyarországon.  A helyzetet jól példázza, hogy az évezredforduló után készült dokumentumfilm még az elsők között tudósított az ott élő magyarokról, akik 1948-49 után négy évtizedre szinte teljesen elveszítették a kapcsolatot Magyarországgal. Az elmúlt két évtizedben az őrvidéki magyarok kulturális élete  újjászerveződött, és ennek első lépéseit is  bemutatja a film."
A vetítéshez kapcsolódó beszélgetés résztvevői: Babai Zsófia, Dr. Molnár Csilla

 

Gondolat-játék a betűkkel

Miből lesz a barátfüle? Milyen kulcs kell a lapzártához? Szépséghibás-e a lángostor? Fen-e a fenegyerek? Freskó-e az ördög? Melyik tű nem szúr? Ilyen, és hasonló kérdésekre keressük a választ játékos anyanyelvünk segítségével.

 

Játék és muzsika - zenei vetélkedő

Zenei vetélkedőt: "Játék és muzsika" címmel. Ami várható: zenei művek, ritmus és dallamrészletek, hangskálák felismerése, szolmizáció, stb..

 

Élet az óvodákban a 90-es években

Óvoda 25 éve és ma – összehasonlítás, nem program és életmódszervezés, hanem gyermek, szülő, nevelő közösség szempontjait figyelembe véve.
Moderátor: Dr. Molnár Katalin

 

Slam Poetry – Benedek Elek után szabadon - ma

Unatkoztál már ünnepségen? Jutott már eszedbe, hogy Te ezt másképpen csinálnád? Kreatív vagy? Szeretnél egy vidám órát? Várjuk mindazon hallgatók, tanárok és csapatok jelentkezését, akik előadásukkal egy unortodox jubileumi órát tartanának a slam poetry, a stand-up comedy és a mém világától ösztönözve. A téma névadónk Benedek Elek, iskolánk és az itt megélt élmények.
Moderátor: Varga Norbert

 

A Don Bosco Szakkollégium szakmai műhelye

A Szakkollégium minden érdeklődőt szeretettel vár egy közös, jó hangulatú műhelymunkára! Témánk: hogyan ismerjük Benedek Elek meséit, milyen dalok, énekek voltak Benedek Elek korában ismertek? Melyek voltak azok a helyek, helyszínek, ahol Benedek Elek élt, dolgozott? Ezekre és hasonló kérdésekre várunk választ játékos formában! Célunk jobban megismerni, megismertetni Benedek Elek munkásságát és korszakát.

 

Benedek kvíz - HÖK

Gyere kalandor, fedezd fel,
A Benedek Kar épülete mit rejt!
Rejtvény vezet utadon,
Keresztezik állomások.
Nem egyedül kell megküzdeni,
A játék csapatban örömteli!
S ha jól figyelsz és pontos vagy,
Nyeremény üti a markodat!
Díjak donátorai tanáraink,
Érdemes érte vetélkedni!


Bemutatkozik a Soproni Képzősök Baráti Köre

Volt hallgatók, jelenlegi és nyugállományban lévő oktatók, valamint dolgozók, élve a Magyar Köztársaság Alkotmányában biztosított szabad egyesülési jogukkal, 2009. március 11-én  megalapították a Soproni Képzősök Baráti Köre elnevezésű egyesületet. Az egyesület célul tűzte ki, hogy tevékenységét minél több, az intézményben végzett, illetve tanulmányait itt folytató hallgatóval, továbbá az intézmény jelenlegi és nyugállományba vonult, vagy más területen dolgozó oktatóival, munkatársaival megismertesse. Olyan fórumokat, szeretne létrehozni és működtetni, melyek segítik a kapcsolattartást. Az egyesület segíti, támogatja a kar működését.