Benedekes oktatók részvételével nagy sikerrel zajlott a 25. Szabadkai Nyári Akadémia

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében 2021. augusztus 9. és 12. között került sor a jubileumi 25. Szabadkai Nyári Akadémia megrendezésére, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar oktatóinak részvételével.

De Negri Ibolya elnök asszony felkérésére a program megnyitóján Dr. habil. Varga László dékán, egyetemi docens  „A pedagógia hősei: a pandémia kihívásai és azon túl” című plenáris előadása hangzott el. A hét során, a Projektoktatás nevű műhelymunkát Kissné dr. Zsámboki Réka tudományos és külügyi dékánhelyettes, egyetemi docens vezette, melynek témái között szerepeltek az innováció és megújulás sikertényezői a pedagógiában, a komplex pedagógiai tervezés és az óvodai tematikus projektek kidolgozása. A tartalmas előadások és az interaktív kurzusok hozzájárultak a határon túli magyar pedagógusok szakmai kompetenciáinak fejlesztéséhez, a hivatás gyakorlásához szükséges ismeretek gazdagításához.

Az ünnepi megnyitón a magyar pedagógusokért és a Benedek Karért végzett lelkes, támogató és elkötelezett tevékenységéért Dr. habil Varga László a „Benedek Elek Pedagógiai Karért-Díj” kitüntetést adományozta De Negri Ibolya elnök asszonynak. Az elismeréshez szívből gratulálunk, Elnök Asszony munkájához további jó egészséget, sok sikert kívánunk!

Galéria