BPKávéház

2018.04.11.

Különlegesen indult a szerda esti BPKávéház. Molnár Katalin tanárnő egy nagy zsák mackóval lépett be a Brunszvik terem ajtaján. A már gyülekező hallgatók örömteli feladata az volt, készítsenek belőle kiállítást. Ámulva és óvatosan vettük kezünkbe a kisebb és nagyobb mackókat.

Molnár Tanárnő megkérte három hallgatóját, akik közelebbről ismerik, mutassák be őt a többieknek. Ezután előkészítette a vetítést, s hamar fényképek jelentek meg a nagy vetítővásznon. Láthattuk őt kicsi gyermekként, középiskolás fiatalként, főiskolásként, kezdő pedagógusként, majd az afelé vezető út egy-egy mozzanatán, ami ahhoz vezetett, hogy ma kiváló oktatónk lehet. Ahogy mackók kezdték meg az estét, úgy azok is zárták a vetítővásznon, megcsodálhattuk a Tanárnő csodálatos mackógyűjteményét képekben.

A kávéházi beszélgetés hangulatát az asztalon található finomságok adták. Bár véget ért a beszámoló, a társaság még szívesen maradt tovább, kérdezgettük a kedves vendéget, Molnár Tanárnőt, és közös beszélgetésbe folyt át az este. Emlékül Molnár Katalin tanárnő mackós dísszel kedveskedett a résztvevőknek.

Bojtos Rita

BPK HÖK elnök