Brunszvik Teréz Szakmai Nap

A Benedek Elek Pedagógiai Kar Brunszvik-termében 2018. február 28-án került megrendezésre a Brunszvik Teréz Szakmai Nap, „Világkörüli utazás az óvodai nevelés tükrében” címmel. 

A sikeres rendezvény délelőtti szekciójában Dr. habil Varga László, dékán ünnepi köszöntőjét követően az érdeklődők Mgr. Dana Masaryková Ph.D a Nagyszombati Egyetem Pedagógiai Kar külügyi és közkapcsolatokért felelős dékánhelyettesének angol nyelvű előadását hallgathatták meg a távol-keleti kisgyermeknevelés nepáli, indonéziai és indiai tapasztalatairól. A rövid szünetet követően Dékán Úr a thaiföldi óvodák világáról, Kiss Annamária óvodapedagógus hallgató pedig a norvégiai Trondheimben szerzett óvodai élményeiről mesélt. A délelőtti programot Dr. Hartl Éva egyetemi docens és Koloszár Ibolya tanársegéd előadása zárta a mediterrán szigetországok (Szardínia, Ciprus, Madeira) kisgyermeknevelésének bemutatásával.

A rendezvény délutáni szekciójában került sor Szekeres Erzsébet Magyar Örökség-díjas textilművész Benedek Elek meseképeinek otthont adó E/1-es előadóterem névadó ünnepségére. A művésznőről elnevezett teremben Szekeres Erzsébet életpályáját Orbán Júlia, a GYIK Rendezvényház igazgatója, Latinovits- és Radnóti-díjas előadóművész méltatta.

A névadót követően a Soproni Egyetem Benedek Elek Kar Bázisóvodáinak oklevél átadása következett. A Kar megújult bázisóvodai hálózatához 47 óvoda és számos tagóvoda csatlakozott. A kölcsönös szakmai együttműködés lehetőséget kínál a bázisóvodák részére az óvodapedagógus hallgatók területi gyakorlatának vezetésére, valamint a Kar szakmai programjain, képzésein, módszertani workshopjain való részvételre.

A Brunszvik Napon bemutatkoztak tehetséges hallgatóink is, Cséfalvay Eszter hegedűjátékával és énekével, Bognár Fruzsina Benedek Elek: Galambok című meséjével, az első évfolyamos angol specializációs hallgatók magyarbődi táncok bemutatásával tették emlékezetessé a napot, amelyet a komáromi IREKS-Stamag Kft. munkatársai által biztosított állófogadás zárt.