CSATLAKOZZ A GREEN LAB PROGRAMHOZ!

Napjainkban számos környezeti kihívással szembesülünk, emellett azonban Magyarországon a társadalmi célú kezdeményezések között erősen alulreprezentáltak a zöld projektek/vállalkozások/start-up-ok ötletei, és a számukra elérhető fejlesztési programok.

A Green Lab Program egy nyílt, fiatalokat megmozgató, konkrét környezeti kihívások megoldására kiírt program, melynek célja, hogy minél több életképes, mérhető pozitív környezeti hatással bíró, skálázható vállalkozás legyen Magyarországon.

A programba 17-35 év közötti fiatalokból álló, 2-5 fős csapatok jelentkezését várjuk. A jelentkezéskor azonban még nem szükséges konkrét ötlettel rendelkezni, csupán a kiírásban megjelölt 4 környezeti kihívás közül kell választani egyet. Ezek mindegyike, és a jelentkezési felület itt érhető el: https://www.ashoka.org/hu-hu/program/green-lab

A program 2022. április-szeptember között valósul meg. A fejlesztési folyamat április elején indul, az utolsó workshopokra és a záróeseményre pedig szeptemberben kerül sor. Július-augusztus során a projekt szünetel.

A program heti-kétheti rendszerességgel megvalósuló, 2-3 órás online workshopokból, valamint a megszerzett tudásra épülő otthoni feladatokból áll, melyek során minden csapat a saját projektjén dolgozik. A workshopok hétköznapon és délutáni idősávban kerülnek megrendezésre.

A workshopok és a külön elvégzendő feladatok együtt átlagban kb. 15 óra időráfordítást igényelnek egy hónapban a fejlesztési folyamat 4 hónapja során. Minden workshop online lesz, így az ország bármely pontjáról be tudnak csatlakozni a résztvevők.