CSEHORSZÁGI OKTATÓK ÉS ÓVODAPEDAGÓGUSOK LÁTOGATÁSA KARUNKON

2018. április 9-11. között a csehországi Olomouc városának óvodapedagógusai és a Palacký Egyetem Pedagógiai Karának oktatói szakmai látogatást tettek Karunkon és a Lewinszky Anna Gyakorló Óvodában.

A soproni tartózkodás első napján lehetőség nyílt egy tartalmas városnéző sétára, melynek zárásaképp a helyi étel- és italspecialitásokkal ismerkedhettek meg a vendégek a Perkovátz Ház különtermében. A keddi nap az óvodai nevelés gyakorlati tapasztalatainak gyűjtésére kínált kiváló lehetőséget. A pedagógusok és az oktatók látogatást tettek a Lewinszky Anna Gyakorló Óvodában és az Aranykapu Tagóvodában. Végül szerdai délelőtt angol nyelvű prezentáció keretében Kissné Dr. Zsámboki Réka egyetemi docens, óvodai gyakorlati képzés szakvezető mutatta be a vendégeknek a hazai óvodai nevelés tartalmi és törvényi szabályozását és a komplex óvodai életmódszervezés sajátosságait.

Karunk az olomouci Palacký Egyetemmel Erasmus+ kapcsolatban áll, így a jövőben hasonló szakmai látogatást a Benedek Kar oktatói és hallgatói is tehetnek majd Csehországban.