Egyetemi tankönyv bemutató a Benedeken

A HERA Soproni Tagszervezete és a SOE BPK Tanárképző Központjának közös szervezésében zajlott le 2021. szeptember 15-én a délutáni órákban a „Környezeti és technika-technológia szakmódszertan. Módszertannal a fenntarthatóságért” c. egyetemi tankönyv bemutatója a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar földszinti tanácstermében. 

. A tankönyv fejezetei 11 szerző tollából származnak, a tanulmányokat Prof. Dr. Lükő István szerkesztette egységes kötetté, a megjelenést pedig az MTA és a Mészáros Károly Erdészeti Felsőoktatási Emlékalapítvány mellett Magyarország köztársasági elnöke is támogatta.

A rendezvény kezdetén Prof. Dr. Magoss Endre, az egyetemünk Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karának dékánja köszöntötte a könyv alkotógárdáját és a résztvevőket, majd Dr. habil Varga László, karunk dékánja nyitotta meg a könyvbemutatót. A továbbiakban Prof. Dr. Lükő István mutatta be átfogóan és részletgazdagon a kötetet, majd Dr. Kollarics Tímea, Dr. Polgár András és Dr. Molnár Katalin docensek speciális témákat érintő hozzászólásai gazdagították a szakmai programot. A felkért hozzászólókon túl Dr. habil Molnár György, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docense is kifejtette gondolatait.

A rendezvényen ünnepélyes ceremóniára is sor került. Dr. habil. Varga László és Prof. Dr. Lükő István az alapítványi támogatást megköszönve tiszteletpéldányt és emléklapot nyújtott át a néhai Prof. Dr. Mészáros Károly feleségének.

A nagyszámú érdeklődő közönség részvételével zajló jól sikerült rendezvényt kávé, sütemény és frissítők fogyasztása, illetve kötetlen beszélgetés zárta le.

Az esemény fotói

(Kissné Dr. Zsámboki Réka és Németh Tamás képei)