Egyetemi Tehetségsegítő Tanács szakmai megbeszélése

2022. február 15-én online szakmai megbeszélést tartott a SoE Tehetségsegítő Tanácsa. A Tehetségsegítő Tanács 2011-ben alakult az akkor még, Nyugat-magyarországi Egyetem karainak részvételével. Feladata, a karok tehetséggondozó munkájának segítése, összehangolása, a kapcsolatok megerősítése, mely különböző közös programok, projektekben, sikeres pályázatokban aktualizálódott.

A keddi napon a négy kar képviseletében  jelen voltak: Koloszár László (LSKK), Várvölgyi Andrea és Horváth Tamás (EMK), Molnár Katalin és Kolarics Timea (BPK), Bak Miklós (FKK) valamint a Tanács mb. elnöke Bodnár Gabriella (BPK).

A megbeszélés célja, az elődök által megfogalmazottak újra indítása, átfogalmazása, valamint a tavasz folyamán egy Egyetemi Tehetségnap szervezése, mely ápr. 20-án a BPK épületében kerül megrendezése. A Tehetségnap témája:  a karok tehetséggondozó munkáinak bemutatása és a további komplex tehetséggondozás (TDK, Szakkollégium, PhD) lehetőségeinek kidolgozása, közös pályázatok, kutatások indítása, középiskolákkal való aktív együttműködés kidolgozásának ütemezése lesz.

Összeállította: Dr. habil Bodnár Gabriella mb. Tehetségsegítő Tanács Elnöke, MTT Felsőoktatási Szekció vezetője