Emlékdiplomák átadása a Polgármesteri Hivatalban

2017. október 10-én került sor Sopronban, a Polgármesteri Hivatal Nagytermében az emlékdiplomák 2017. évi átadására. Az ünnepélyes műsort a Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (HJAMI) diákjainak (Czupy Hanna Katalin, Oszvald Johanna Sára, Horváth Júlia) fuvolajátéka, illetve Tóthné Rázó Emőke zongorakísérete tette színesebbé.

Dr. habil Varga László, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja köszöntötte a megjelent arany (50 éve végzett), gyémánt (60 éve végzett), vas (65 éve végzett) és rubin (70 éve végzett) emlékdiplomásokat. Beszédében kifejtette, hogy mennyire fontos a pedagógusi pályán végzett munka ahhoz, hogy lelkileg egészséges felnőttekké váljanak a gyerekek. A gyermekek nevelésébe fektetett munka az, ami a legnagyobb megtérülést hozza.

Ács Tamás, a Soproni Petőfi Színház színésze Ady Endre versekkel emelte az esemény fényét. Az emlékdiplomák mellé 1-1 szál virágot is kapott minden díjazott, akik záróprogramként egy állófogadáson vettek részt. Ez eseményről készült képek megtekinthetők a galériában.

Németh Tamás