Erasmus KA2-es nemzetközi projektünk zárórendezvénye

„Kulturális és társadalmi sokszínűség az óvodai nevelésben” címmel 2018-ban indult közös szakmai együttműködés a Trnavai Egyetem (Nagyszombat, Szlovákia), a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar és a Pápai Városi Óvodák Fáy András Lakótelepi Tagóvodája részvételével.

Az Erasmus+ KA2-es projekt disszeminációs zárórendezvényére 2021. június 17-én és június 24-én 17.30 órai kezdettel került sor a Google Meet alkalmazásban. A programban Dr. habil. Varga László, dékán, Kissné Dr. Zsámboki Réka, tudományos és külügyi dékánhelyettes, Dr. Kitzinger Arianna, a Humántudományi Kutatóközpont igazgatója és Csákvári Judit a Pápai Városi Óvodák vezetője az alábbi  előadások keretében mutatták be a projekt céljait, szakmai tevékenységeit és eredményeit:

Koragyermekkori nevelés Szlovákiában, Bulgáriában és Indonéziában − Kissné Dr. Zsámboki Réka

Az inkluzív pedagógia elméleti alapjai − Dr. habil. Varga László

Multikulturális jógyakorlatok külföldön és Magyarországon − Dr. Kitzinger Arianna

Külföldi gyermekek befogadása Pápán - Csákvári Judit

A két eseményen több mint 70 érdeklődő vett részt. A hazai felsőoktatási intézmények oktatói, kutatói, számos óvodapedagógus és tanító, valamint egykori és jelenlegi hallgatóink is képviseltették magukat az online rendezvényen. A projekt során elkészült angol nyelvű szellemi alkotások (honlap, könyv, módszertani jógyakorlatokat bemutató kiadvány, szakmai ajánlások) a közeljövőben az érdeklődők számára magyar nyelven is elérhető válnak.

További képek