Faültetés szakmai együttműködéssel az óvodapedagógus hallgatóknak

Különleges eseményre került sor 2021. április 12-én a Soproni Parkerdő 91 A erdőrészletében, a Madarak és Fák Napja Emlékerdőben. 

A Természetismeret és gyakorlata az óvodában II. tantárgy keretében a vírushelyzet, az online oktatás miatt idén nem a hallgatók, hanem a kurzust közel egy évtizede támogató szakmai partner, a Tanulmányi Erdőgazdaság képviselői és a tantárgy felelőse ültetett el közösen egy-egy facsemetét a hallgatóknak. A programban a TAEG részéről Dr. Sándor Gyula vezérigazgató, Bánáti László oktatási igazgató, Csapó József erdészetvezető és Gergácz Péter kerületvezető erdész, valamint a program szervezője Dr. Hartl Éva egyetemi docens működött közre.

A nappali és a levelező tagozatos másodéves óvodapedagógus hallgatók GPS koordinátás helykijelöléssel elültetett csemetéi beazonosíthatók, ezáltal a fejlődésük nyomon követhető. A csemetékkel a partnerek célja, hogy a hallgatók természetszeretetét, az erdő iránti érdeklődését, elkötelezettségét fokozzák, és a környezettudatosságot erősítsék.