Fókuszban a határon túli magyar pedagógusok szakmai támogatása

A Benedek Elek Pedagógiai Kar hosszú évekre visszanyúló szakmai és baráti kapcsolatokat ápol a határon túli magyar pedagógus szövetségekkel és szervezetekkel. 

2022. január 27-én a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének (SZMPSZ) elnökségénél tett látogatást Dr. habil. Varga László, dékán, Kissné Dr. Zsámboki Réka tudományos és külügyi dékánhelyettes és Németh Tamás, kari Erasmus+ koordinátor. A soproni delegációt Fekete Irén, elnök asszony köszöntötte a Szövetség komáromi központi irodájában. A megbeszélés során az idei év közös programjairól egyeztettek a vezetők. Fekete Irén, elnök asszony – a korábbi hagyományoknak megfelelően – idén is számít a Benedek Kar oktatóira a március végén megrendezendő Komáromi Pedagógiai Napokon, illetve az óvodapedagógiai konferencián. A július 11. és 15. között megrendezésre kerülő nyári egyetem részeként, az inkluzív oktatásról szóló kihelyezett képzést szerveznek Sopronban, ahol a Benedek Elek Pedagógiai Kar oktatói szakmai előadásokkal, gyakorlatias, kooperatív csoportmunkával, intézménylátogatásokkal és délutáni kulturális programokkal várják a felvidéki pedagógusokat, ezzel is támogatva a felvidéki magyar közoktatás ügyét.

A sajtóban megjelent tudósítás az alábbi linken olvasható: 

https://felvidek.ma/2022/01/kozos-cel-a-felvideki-magyar-kozoktatas-szakmai-tamogatasa/?fbclid=IwAR1zwaXqX3Ns_dWXk3Ou0oy1ti2x9z0GmcPGixiCFdVe11QhtpPJmrYd47g