Gyógypedagógus képzés oktatói és gyakorlatvezetői innovációs szakmai találkozója

Kép

Gyógypedagógiai szakmai fórumot tartottak 2021.10.13-án Karunkon a Soproni Tankerületi Központ vezetőinek és a gyógypedagógiai gyakorlatokat biztosító intézmények igazgatóinak és tereptanárainak részvételével.

 

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar szakmai találkozót tartott szerda délután, melynek témája a Gyógypedagógia alapszak Tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirány képzéshez kapcsolódó oktatói és gyakorlatvezetői (mentorok) szakmai programja volt. A résztvevőket dr. habil. Varga László a Kar dékána, Marek János a Soproni Tankerületi Központ igazgatója és Dr. Závoti Józsefné egyetemi docens a Gyógypedagógiai szak szakfelelős asszonya köszöntötte.

A konferencia egyik fő témáját a "Sajátos nevelési igényűek, beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségűek ellátása a közoktatásban – innovatív irányok, fenntartói szerepvállalás" című előadásban fejtette ki a Soproni Tankerületi Központból Kovács Tiborné köznevelési osztályvezető és Kuzsner Ágnes tanügyigazgatási referens. Ezt követően Dr. Závoti Józsefné tartott előadást a gyógypedagógiai gyakorlatvezető (mentorok) szerepéről, feladatukról és kompetenciájukról a képzésben, illetve a gyakorlat menetét és dokumentációját is részletezte a hallgatóság számára.

A szakmai program workshoppal zárult, melynek célja az eddigi tapasztalatok megosztása, innovatív vélemények átgondolása a további évfolyamok tantervi fejlesztéséhez. A gyakorlatvezető gyógypedagógusok a hivatás praktikumát, tudását eddigiekben is magas szinten közvetítették hallgatóink számára. Célszerűnek ítélték meg a találkozást, és javasolták az évenkénti találkozást.

 

Képek