Hallgatónk a Construma kiállításon

Pongrácz Petra I. évfolyamos óvodapedagógus hallgatónk vett részt "kiállítóként" a Construma kiállításon. Beszámolója itt olvasható.

"Április első hetében lehetőségem volt részt venni az idei Construma kiállításon, Budapesten. A Simonyi Károly Kar hallgatói által Innowood projekt keretein belül tervezett bútorokat állítottuk ki, ezzel szerezve építő jellegű kritikákat, jó tanácsokat a bútorokkal kapcsolatban, és nem mellesleg az iskola és a kar jó hírét emeltük. A bútorok között voltak mindennapos használatra készült bútorok háztartásokba (éjjeliszekrény, fitnesz bútor) és irodákba (3 féle íróasztal), ezen kívül fesztivál bútorok és gyermek bútorok.

A gyermekbútorokhoz kérték a segítségemet, hogy a kiállításon résztvevő gyermekek napját színesebbé varázsoljam. Vizuális foglalkozást tartottam nekik, a téma az újrahasznosítás volt, állatokat készítettünk kupakokból. Készítettünk halat, teknőst, katicabogarat, és ami a legnagyobb sláger volt az a méhecske, sárga kupakból ezért minden nap utánpótlást kellett szerezni. Sok kisgyermek amint megpillantotta a kis asztalkát az állatkákkal egyből megkérdezte a szüleit, hogy jöhet-e és amint engedélyt kapott már szaladt is hozzám, hogy mit lehet készíteni. Örömmel konstatáltam, hogy mekkora igényük van a gyermeknek a kézművesedésre, és hogy mekkora érdeklődéssel hallgatták, amikor az újrahasznosításról és annak fontosságáról meséltem nekik. Külön boldogság volt számomra miután elkészültek és útjukra indultak később visszajöttek és hoztak nekem kupakokat, hogy a többi kisgyerek is tudjon alkotni.

A szüleik is rettentően lelkesek voltak, néha ők is beálltak valamit készíteni maguknak, volt egy ázsiai család ahol a kislány tudott magyarul, de a szülei nem, de így is próbáltak velem kommunikálni, az apuka hajtogatott különleges technikával egy papírhajót, látta rajtam, hogy tetszik nekem és megmutatta hogyan kell elkészíteni.

Leendő kollégákkal is találkoztam, az egyik óvodapedagógus lefotózta az újrahasznosított állataimat, mondta, hogy mennyire tetszik neki, és hogy milyen jó hogy meglátta mivel újrahasznosítás lesz a téma náluk a közeljövőben és ez kiváló ötlet hozzá, cserébe ő is adott nekem újrahasznosításhoz egy jó ötletet, amit majd hasznosítani tudok az óvodában.

Elképesztően élveztem ezt a pár napot, rengeteget tanultam, amit majd tudok alkalmazni a későbbiekben, gyakoroltam az osztott figyelmet a gyerekekkel és a szülőkkel való kapcsolatteremtést. Rendkívül hálás vagyok ezért a lehetőségért a Simonyi Károly  Karnak."