Hallgatónk a VI. Országos Népdaléneklési Versenyen

Ebben az évben hatodik alkalommal rendezte meg az ELTE-TÓK immár hagyományos Országos Népdaléneklési versenyét óvodapedagógus hallgatók részére. 

A jelenlegi körülmények miatt online formában megrendezett versenyre 11 felsőoktatási intézmény 19 hallgatója nevezett be. Az esemény nívóját emelte a rangos zsűri is, hiszen Biringi József, Dévai János és Alföldy-Boruss István személyében országosan is elismert szakértőket sikerült erre a nemes célra megnyerni. Nem utolsó sorban a rendezvény szakmai hátteréről a KÓTA gondoskodik, több versenyző is megkapta a sikeres minősítést. Karunról két hallgató jelentkezett, sajnos egyikük betegség miatt kénytelen volt visszalépni, így intézményünket Kovács Orsolya I. évfolyamos óvodapedagógus hallgató képviselte. Zalai népdalokat hallhattunk előadásában, melyet magas színvonalon adott elő. Saját élményeit így foglalta össze:

"Személy szerint nagyon élveztem a versenyt. Mind az előkészületeket, mind pedig magát a versenyt is. Mikor Révész József Tanár úr megemlítette, fel se fogtam, hogy engem kértek fel egy országos versenyre. Aztán mikor neki álltam foglalkozni a témával egyre jobban kezdtem élvezni. Minden este egy fél órát énekeltem és folyamatosan tartottam a kapcsolatot a Tanár úrral, segített nekem, ha problémám volt és ellátott tanácsokkal is. Nagy problémám volt a ruha beszerzés, épphogy nem hegyeket mozgattam meg, hogy legyen egy zalai népviseletem, de szerencsére a falumban segítettek nekem. A felvétel elkészítése is remekül sikerült és nagyon élveztem. A verseny maga biztos, hogy élvezetesebb lett volna, ha helyben lett volna, de így is hallhattuk és láthattuk versenytársainkat, akik persze szintén nagyon profik és ügyesek voltak. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy képviselhettem az egyetemet egy ekkora volumenű versenyen és számomra már ez felért egy győzelemmel és mindig is fontosabbnak tartottam magát a részvétet a helyezésnél. Maga az éneklés öröme volt az, ami számomra fontos volt és első évfolyamosként helytállhattam a sok profi hang mellett."

Kovács Orsolya

Révész József