Irodalmi Est - a Don Bosco Szakkollégium szervezésében

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar diákjai egy önálló irodalmi estet szerveztek, ahol a vállalkozó szellemű ifjú szerzők megmutathatták „féltett kincseiket”.

A Don Bosco Szakkollégium tagjai egy könnyed, kreatív estét terveztek a Soproni Egyetem Benedek Elek Karán, azzal a céllal, hogy közelebb hozzák az egyetem hallgatóit egymáshoz, és lehetőséget adjanak a tehetséges, magukat vállaló, egyetemisták bemutatkozásának abban, amiben tehetségesnek érzik magukat, vagy egyszerűen csak meg szeretnék mutatni mire képesek. Valamint egy közvetlen interaktív kommunikációt is szeretnének, munkájukkal kapcsolatban.

A rendezvényen hatan jelentek meg, mint előadók.  Az alkotók nem csak a Benedekről, hanem az Erdőmérnöki Karról is érkeztek, sőt a Szent Orsolya Gimnáziumból is megjelent egy ifjú költő. Mindannyian nagy sikerrel mutatták be alkotásaikat. Felolvasták verseiket, munkáikat, akadt aki több művét is bemutatta a megjelenteknek, egyikük készülő regényéből olvasott fel részletet. A felolvasás után egy interaktív beszélgetésre is sor került, ahol a fiatal írók , költők elmondták hogyan és miért is kezdtek bele az írásba, honnan merítenek ihletet és mik a terveik a jövőre nézve. A szakkollégium szervezői és tagjai forró teával és finom zsíros kenyérrel kedveskedtek a megjelent hallgatótársaknak, előadóknak.

Több mint 20 fő jelent meg, ami arra motivál bennünket, (és kérés is volt a jelenlévők részéről,) hogy legyen folytatása kezdeményezésnek!

Igyekszünk ennek a kérésnek eleget tenni!

 

A szervezők nevében:

Élő Georgina, gyógypedagógia szak, Szakkollégium-HR elnöke

Horváth Rebeka Petra, kommunikáció és médiatudomány szak, Szakkollégium-alelnöke

Fotók az eseményről