Kiváló szakmai együttműködés a Benedek és a csehországi Palacký Egyetem Pedagógiai Kara között

A Benedek Elek Pedagógiai Kar és a Palacký Egyetem Pedagógiai Kara hosszútávú szakmai együttműködésre és kiváló kapcsolatokra tekint vissza, melynek köszönhetően a csehországi egyetem honlapján online tudósítás formájában jelent meg Dr. habil. Varga László dékán úrral és Kissné Dr. Zsámboki Réka, tudományos és külügyi dékánhelyettes asszonnyal készített interjú összefoglalója. 

A hírben kiemelt szerepet kapott a nemzetközi szakmai hetek során való együttműködés, a közös projektek és kutatások megvalósítása, valamint a közös tudományos publikációs lehetőségek, melyekre az Erasmus+ program nyújtott szakmai és pénzügyi alapokat. 2021-ben két kutatás során is folytatódott az együttműködés az IGA diákpályázati programon belül. A „kognitív és informatív tudásszint mérése a pubertáskorról” című projekt részeként 2021 novemberében kutatási egyeztetésre került sor Sopronban. Egy további kutatás a COVID-19 világjárványnak az óvodák működésére gyakorolt hatásaival foglalkozik Csehországban, Spanyolországban, Svédországban és Magyarországon (Sopronban). A novemberi találkozón a jövőbeni együttműködés újabb kereteit dolgozták ki  a két kar képviselői.

A kép forrása: www.pdf.upol.cz

Az eredeti hír az alábbi linken olvasható:

https://www.pdf.upol.cz/nc/zprava/clanek/katedra-primarni-a-preprimarni-pedagogiky-dlouhodobe-spolupracuje-s-univerzitou-v-soproni/