Konferencia Isztambulban

Dr. Varga László dékán, Németh Tamás Erasmus+ koordinátor, Némethné Gosztola Anita dékáni hivatalvezető és Taschnerné Hart Tímea ügyviteli előadó az isztambuli Yildiz Technical University, Faculty of Education kedves és megtisztelő meghívásának és felkérésének eleget téve részt vett az intézmény által szervezett nemzetközi neveléstudományi konferencián.

A konferencia résztvevőinek Karunk vezetője az intézményünkben folyó oktatási, tudományos, kutatási tevékenységről számolt be, továbbá nagysikerű tudományos előadást tartott kisgyermekkori neuropedagógia témában.

Németh Tamás munkatárs plenáris előadást tartott a Soproni Egyetemről, annak Benedek Elek Pedagógiai Karáról és nemzetközi tevékenységről. Részletesen szólt karunk Erasmus mobilitási tevékenységéről, a pályázati folyamat rendjéről.

Jelenleg három hallgató folytat tanulmányokat Karunkon a törökországi partnerintézményből, egyik hallgató videón be is jelentkezett a konferencián.

A vendéglátó kar dékánja, Prof. Dr. Mustafa Arslan, dékánhelyettese, Dr. Banu Yücel Toy, valamint a konferencia elnöke, Dr. Ozkan SAPSAGLAM egyetemi docens beszédében külön méltatta a két kar kiváló együttműködését, valamint a Benedek Kar tudományos és nemzetközi jelenlétét, munkásságát.

A látogatás során a soproni delegáció meglátogatta a kisgyermeknevelési tanszéket, melynek keretében a tanszékvezető, Dr. Remziye Ceylan egyetemi docens és a tanszék oktatói a pedagógia, azon belül a korai nevelés, fejlesztés aktuális kérdéseiről és tudományos - kutatási együttműködés lehetőségéről cseréltek eszmét a látogatókkal. A program másik fontos eseménye az egyetem nemzetközi irodájának a meglátogatása volt. Karunk munkatársait Prof. Dr. Ali Eryilmaz kalauzolta a gyönyörű, történelmi nevezetességekben, építészeti és kulturális szépségekben bővelkedő városban.

Az intézményben tett látogatás jó alkalom volt arra, hogy a kisgyermeknevelés területén tevékenykedő felsőoktatási intézményekkel Karunknak tudományos és mobilitási kapcsolatai tovább épüljenek. Dékán úr a kar vezetőségét meghívta a Sopronban 2020. év áprilisában megrendezésre kerülő nemzetközi hétre. 

Galéria