Látogatás és szakmai tapasztalatcsere a Selye János Egyetemen

Az ERASMUS+ mobilitási program keretében 2018. július 9-13. a Benedek Kar képviseletében Kissné Dr. Zsámboki Réka tudományos és külügyi dékánhelyettes és Németh Tamás Erasmus koordinátor látogatást tettek a komáromi Selye János Egyetemen, ahol Dr. habil Vajda Barnabás, tudományosságért és akkreditációért felelős dékánhelyettessel és Mgr. Kinczer Adrienn-nel, az egyetemi Erasmus Iroda koordinátorával találkoztak.

Dr. habil Vajda Barnabás dékánhelyettes röviden ismertette az egyetem Tanárképző Karának képzéseit, tudományos kutatásait, bemutatta az oktatók minősítésének rendszerét, melynek keretében kitért a tudományos publikációk elfogadtatásának és bírálatának rendjére is. Kiemelte, hogy az egyetemükön jelentős hangsúlyt kap az elektronikus dokumentáció és iratkezelés, amellyel a környezettudatosságot is kívánják szolgálni.

Mgr. Kinczer Adrienn, egyetemi Erasmus koordinátor elmondta, hogy az Egyetem több mint 50 külföldi partnerrel rendelkezik az Erasmus+ program keretein belül. A beszélgetésből kiderült, hogy a legtöbb nemzetközi együttműködést a szomszédos országokkal bonyolítják, ezek közül is kiemelkednek Magyarország és Csehország egyetemei és főiskolái. A legnagyobb érdeklődés a magyarországi, dániai, romániai, lengyelországi és ausztriai tanulmányi utak iránt mutatkozik. Az Erasmus+ program keretein belül szakmai gyakorlatokon is rész vehetnek a komáromi egyetem hallgatói akár magyarországi cégeknél, illetve intézményeknél is.