A magyar költészet napja, a Soproni Egyetem Benedek Elek Karának hallgatóival

Kertész leszek, fát nevelek...
Szállt a verssor, általa pedig az üzenetértékű gondolat, szerte a széllel a Benedek Elek Pedagógiai Kar udvaráról...

A 20 éves József Attila üzenetét hasonló korú kommunikáció szakos (I. évfolyam) és óvodapedagógus-hallgatók (II. évfolyam) hallgatók közvetítették, kiáltották a világba. Mintegy 50 hallgató vett részt a flashmob jellegű megmozduláson. A találkozó az egyik, előadások közötti szünetben jött létre, és a feladat József Attila Kertész leszek c. versének közös interpretálása volt, reflektálva a magyar költészet napjára, József Attila születésnapjára (1905.04.11.), ezáltal pedig életművére is. A felvételt Németh Tamás, a Benedek Kar sokoldalú munkatársa készítette. Az ötletgazda pedig Kloiber Alexandra tanársegéd (SOE BPK) volt. 
 
1964 óta ünnepeljük József Attila születésnapján a magyar költészet napját. Az első ilyen megemlékezést 1956 nyarán tartották, az ünnepi könyvhéten.
 
Pilinszky János: József Attila emlékkönyvébe (részlet, 1962)
"Mozarti tehetség volt: a legbonyolultabb és a legegyszerűbb, a legmélyebb és a legtörékenyebb, a legsúlyosabb és a legáttetszőbb. Ady titáni erőfeszítése után ezért vették őt észre oly kevesen. A legkülönbeket az emberek mindig rossz irányból várják. Neki nem voltak fejedelmi pózai, mint Adynak; nem ismerte a romantikus díszeket; legmerészebb kísérleteit is a tökélyig megoldotta. Sorsa a legkülönbekével rokon: Hölderlinével, Kafkáéval, Jézuséval."