Magyar Tudomány Ünnepe a Benedek Karon

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara idén is csatlakozott a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozathoz.

Az idei évben november 3-án került megrendezésre a Magyar Tudomány Ünnepe a Benedek Karon. A rendezvényt Prof. Dr. Kéri Katalin egyetemi tanár nyitotta meg, a résztvevőket Kissné dr. Zsámboki Réka tudományos és külügyi dékánhelyettes asszony köszöntötte.

A délelőtti program nyitóakkordjaként Kozák Krisztina másodéves német nemzetiségi óvodapedagógus hallgató népdalcsokra hangzott el. Az első plenáris előadást Bór József, a Földfizikai és Űrkutatási Kutatóintézet tudományos munkatársa tartotta, melynek témája a Schumann-rezonanciák és az életfolyamatok kapcsolatai voltak. A résztvevők bepillantást nyerhettek a Föld elektromágnesességének és rezonanciáinak folyamataiba, valamint ezen jelenségeknek az emberi életre gyakorolt hatásaira is. A második plenáris előadó Horváth Kriszti másodéves csecsemő- és kisgyermeknevelő-jelölt volt, aki saját tapasztalatait és a tudományos kutatásokat összevetve mutatta be előadását „A képernyő hatása a gyermeki agy fejlődésére, a tanulásra” című témakörben.

A délutáni programok keretében megrendezésre került egy oktatói kerekasztal-beszélgetés is, ahol Dr. Katona György oktatási rektorhelyettes és Ambrus Attila József, a Soproni Egyetem digitális átállásért felelős egyetemi koordinátora tartottak rövid bemutatót a digitális oktatás formáiról és a megvalósítás lehetőségeiről. Délután 16.00 órakor vette kezdetét a Kari Tudományos Diákköri Konferencia, melyre 4 hallgatónk jelentkezett tudományos kutatásokat bemutató pályamunkákkal. Ezzel párhuzamosan a doktori programban résztvevő oktatóink részére kötetlen PhD-kerekasztal-beszélgetést tartottunk.

Fotók az eseményről

(Kissné Dr. Zsámboki Réka és Várhelyi Vivien képei)