Március 15. gyerekek nélkül az óvodában

Hetekkel korábban elkezdődött a hangolódás az óvodákban az egyik legszebb nemzeti ünnepünkre. Különlegesen szép időszak ez a nevelési intézményekben, hiszen ekkor nagyobb teret kap a nemzeti nevelés, a gyerekekben a hazaszeretet és a magyarságtudat erősítése.

Egyetemünk Aranykapu Tagóvodájában is lelkesen készültek az óvodapedagógusok erre az időszakra. Hungarikum kiállítást rendeztek azzal a céllal, hogy megismertessék az óvodásokat azokkal a magyar értékekkel, melyekre büszkék lehetünk. Páratlan összefogással nagyon sok szép tárgy gyűlt össze. A kiállítás anyagát az óvodapedagógusok mellett karunk oktatói is örömmel gyarapították saját otthonuk kézimunkáival, porcelánjaival, népviselettel, régi hanglemezekkel.

A Huncutka csoport egyik óvodapedagógusa, Balla Brigitta, aki a kiállítás főszervezője volt, magyar táncházzal is készült az óvoda csoportjai számára. Azonban a járványhelyzet sajnos idén nem teszi lehetővé, hogy a gyerekek ezt a szép ünnepet közösen élhessék át az óvodában. Sem a kiállítás, sem pedig a tervezett táncház nem segítheti idén az ünnepre hangolódást. Kreatív óvodapedagógusaink azonban egy videófelvétellel lepték meg az óvodásaikat és azok szüleit. Ebben végig vezetnek bennünket a Hungarikum tárlaton, bemutatják a kiállított tárgyakat és még egy ünnepi népdalcsokrot is kapunk tőlük.

Balla Brigitta és Dr. Pásztor Enikő fotói

A Sopron Televízió riportja: