Megalakult a HERA Soproni Tagszervezete

2018 március 8-án került sor a Benedek Elek Pedagógiai Karon a Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesülete, a HERA Soproni Tagszervezetének alakuló ülésére. 

Az eseményen Dr. Kozma Tamás professzor úr, a HERA elnöke és felesége, Dr. Forray R. Katalin professzor asszony is személyesen megjelent. Dr. habil Varga László dékán úr köszöntőjében elmondta, milyen régóta készültek erre az alkalomra, és örömmel fogadták az egyesület megkeresését, hiszen nagy lehetőség ez a Soproni Egyetem oktatói számára. 

Kozma professzor úr bemutatta a Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesületét. Megtudhattuk, hogy a HERA-t 2011-ben alapították egy nagy európai szervezet, az EERA részeként Magyarországon. Az egyesületen belül működő tagszervezeteknek és szakosztályoknak két fő tevékenysége van, a kutatás és a fejlesztés. Évente konferenciát is szerveznek HuCER elnevezéssel (Hungarian Conference on Educational Research). Az ideire, mely az Oktatás – Gazdaság – Társadalom címet kapta, 2018. május 24-25-én kerül sor Székesfehérváron a Kodolányi János Főiskolán. 

Az alakuló ülésen megválasztották a HERA Soproni Tagszervezetének vezetőségét. Elnök Dr. habil Varga László dékán úr lett, az alelnök pedig Dr. Patyi Gábor tudományos és külügyi dékánhelyettes úr. A titkári tisztségre Pásztor Enikő kapott felkérést. 

Ezzel a Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesületének Soproni Tagszervezete 14 taggal megalakult.

Galéria