Mesemondó verseny a Benedek Karon

Átadó

A kari hagyományoknak megfelelően idén, 2022. március 16-án rendeztük meg a Benedek Elek Pedagógiai Karon a NÉPEK MESÉI versenyt. Két év kihagyás után minderre ismét jelenléti formában kerülhetett sor.

 

Dr. habil. Varga László dékán úr köszöntő beszédében hangsúlyozta a mesemondás pedagógiai jelentőségét, különös tekintettel a 21. század képi kultúrával áthatott világában. A mese, a mesemondás mint tevékenység minden korban, így ma is, a belső képalkotást, képzeletet, érzelmi intelligenciát jótékonyan fejleszti a gyermekeknél.

A verseny szervezője, Dr. Molnár Csilla egyetemi docens örömét fejezte ki, hogy a BPK-n az online lét kényszerű időszaka után újra a személyes együttlét közegében próbálhatják ki a jelentkező hallgatók mesemondói képességüket.

Az idei versenyen hat hallgatónk vett részt, akik a választott meséjükkel a magyar mellett más népek történeteit, és ezen keresztül kultúráját idézték meg számunkra.

 

A zsűri (Dr. Molnár Csilla egyetemi docens, Dr. Frang Gizella adjunktus, Kloiber Alexandra tanársegéd) értékelése alapján:

  • I. helyezett lett: Szabó Dóra II. évf. óvodapedagógus szakos hallgató
  • II. helyezett lett: Tornay Nóra I. évf. óvodapedagógus szakos hallgató
  • III. helyezett lett: Székelyhidi Kitti I. évf. óvodapedagógus szakos hallgató

 

A helyezést elért hallgatók oklevélben és könyvjutalomban részesültek.

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karát a XII. Országos Egyetemi Mesemondó versenyen Szabó Dóra fogja képviselni. A rendezvényre az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karán kerül sor idén tavasszal.

Galéria