Idén sem maradt el a faültetés a Benedek Elek Pedagógiai Karon

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karon 2021. júniusban levelező tagozaton végzett óvodapedagógusok közös faültetése a Madarak és Fák Napja Emlékerdőben

2021. október 16-án egy szép, napsütéses őszi napon valósult meg a tavaszi kezdeményezésünk. Mint a természetszeretetre nevelés és környezetvédelem iránt elkötelezett és érzékeny friss diplomás óvodapedagógusok faültetéssel hívtuk fel a figyelmet a fák, az erdők fontosságára, a klímavédelemre. Az ültetési szándékunkkal megkerestük Dr. Hartl Éva Tanárnőt, aki a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.-vel együttműködve az ültetéshez egy kocsánytalan tölgy csemetét biztosított, és megszervezte a programot.

A programon évfolyamunkat 11 fő és a családtagjaik képviselték. Dr. Hartl Éva tanárnő nagy szakértelemmel, lelkesen mesélt az Emlékerdő alapításáról, tájékoztatott és vezetett minket ezen a délelőttön. A közösen elültetett csemeténk mellett elénekeltük az „Erdő, erdő, erdő…” kezdetű dalt. Az ültetésről emléklapot kaptunk, melyen szerepelt a fánk GPS koordinátája, hogy mindig megtaláljuk, és majd a gyerekeink is felkereshessék a Soproni Parkerdőben sok-sok év múlva. A délelőtt közös sétával és játékkal zárult a Boszorkány Meseösvényen és a Károly-kilátónál.

Nagyon köszönjük a Tanárnő támogatását, ügyünk érdekében tett lépéseit! Köszönjük, hogy idejét ránk szánta és részese volt, hogy egy ilyen felemelő, nagy élménnyel gazdagodhattunk!

Szabó Krisztina - szervező

További képek