Nemzetközi gyermekkultúra és gyermekirodalom zárókonferencia Szekszárdon

2019. december 9-én „Gyermekkultúra és gyermekirodalom Magyarországon és a Kárpát-medencében” címmel került megrendezésre Szekszárdon a gyermekkultúra kutatásokat összefoglaló zárókonferencia, amelyet a Pécsi Tudományegyetem, Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar szervezett.

A tudományos rendezvényen a Benedek Elek Pedagógiai Kart Dr. Katona György, Dr. Kitzinger Arianna és Kissné Dr. Zsámboki Réka egyetemi docensek képviselték.  A konferencia az 'EFOP-3.4.3-16-2016-00005' számú „Korszerű egyetem a modern városban: Értékközpontúság, nyitottság és befogadó szemlélet egy 21. századi felsőoktatási modellben” című projekt keretében valósult meg. A plenáris előadások között Dr. Katona György „Két világ polgárai – gyermekek az offline és online kultúra hatásrendszerében” című előadása nagy sikert aratott a hallgatóság soraiban. A délutáni szekcióban Dr. Kitzinger Arianna „A kultúra közvetítése a modern idegen nyelvi óvodapedagógus-képzésben” című előadásában arra az érdekes kérdésre kereste a választ, hogy milyen hagyományos és modern kulturális ismeretekkel kell és érdemes felvértezni azokat a hallgatókat, akik az elkövetkező évtizedekben a legkisebbek idegen nyelvi fejlesztéséről fognak gondoskodni.

A Benedek Elek Pedagógiai Kar Dr. Molnár Csilla egyetemi docens vezetésével 2018 tavaszán kapcsolódott be a PTE KPVK Szekszárdon működő „A gyermekkultúra, játékkultúra és gyermekirodalom kutatása és fejlesztése a pedagógusképzésben” című nemzetközi projektjébe, melynek jövőbeni folytatásában is örömmel vállalnak részt a Kar oktatói, kutatói.