Nemzetközi Gyermekkultúra konferencia a BPK-n

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karral együttműködve A gyermekkultúra vizsgálatának interdiszciplináris megjelenése a 21. században címmel tartott nemzetközi konferenciát 2019. szeptember 23-án.

A rendezvény a Korszerű egyetem a modern városban: Értékközpontúság, nyitottság és befogadó szemlélet egy 21. századi felsőoktatási modellben projekt részeként valósult meg, amelyben több magyarországi és határon túli felsőoktatási intézmény vállalta az együttműködést a 2018-2020 közötti időszakra.

A soproni konferencia – melyet Dr. habil Varga László, karunk dékánja és Dr. habil Bús Imre, a PTE KPVK dékánhelyettese, a projekt szakmai vezetője nyitottak meg – igyekezett megjeleníteni a gyermekkultúra kutatásának 21. századi kihívásait, a különböző diszciplínák téma iránti érzékenységét, a kutatások komplexitásának szükségességét.

A tudományos eseményen karunk oktatói mellett vendégelőadók is részt vettek Nagyváradról (Partiumi Keresztény Egyetem), Szekszárdról (Pécsi Tudományegyetem KPVK) és Kecskemétről (Neumann János Egyetem).

A délelőtti és a délutáni szekcióban érdekes, elgondolkodtató előadások hangzottak el a gyermekkultúra terén végzett egyes kutatásokról. Mindezek a hallgatóság számára remélhetőleg új összefüggésekkel gazdagították a témával kapcsolatos eddigi tudásukat.

Galéria