NEMZETKÖZI NEVELÉSTUDOMÁNYI KONFERENCIA HARKÁNYBAN

„IMPROVING THE QUALITY OF LIFE OF CHILDREN AND YOUTH” –

NEMZETKÖZI NEVELÉSTUDOMÁNYI KONFERENCIA HARKÁNYBAN

A BENEDEK ELEK PEDAGÓGIAI KAR KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL

 

„A gyermekek és a fiatalok életminőségének javítása” címmel 2018. június 22-24. között kilencedik alkalommal került sor a Tuzla-i Egyetem Gyógypedagógiai és Rehabilitációs Karának, valamint A gyermekek és fiatalok támogatását és kreatív fejlesztését szolgáló pedagógiai egyesületnek (Udruženje za podršku i kreativni razvoj djece i mladih) szervezésében megrendezett nemzetközi konferenciára. A rendezvény szakmai partnerei között - a konferencia tudományos bizottságának tagjaiként - Magyarországot a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja, Dr. habil Varga László és Kissné Dr. Zsámboki Réka, egyetemi docens képviselték.

 A konferenciának ezúttal egy közkedvelt dél-dunántúli fürdőváros, Harkány adott otthont, ahová a szomszédos országok felsőoktatási intézményeiből - Szerbiából, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából és Macedóniából – is érkeztek vendégelőadók. A pénteki megnyitó ünnepségen a résztvevőket A gyermekek és fiatalok támogatását és kreatív fejlesztését szolgáló pedagógiai egyesület elnöke, a Tuzla-i Egyetem professzora Dr. Medina Vantić-Tanjić és alelnöke, Prof. Dr. Milena Nikolić köszöntötték. A plenáris előadások sorában Dr. habil Varga László a koragyermekkori nevelés neuropedagógiai vonatkozásairól beszélt „Windows of Opportunity” – Brain-based Learning at Early Ages című előadásában. Szombaton és vasárnap hat szekcióban folytatódott a munka, melynek során Kissné Dr. Zsámboki Réka „The Joy of Learning” – Célestin Freinet’s Innovative Pedagogy in the Practice of Hungarian ECEC című előadását hallgathatták meg a szakma képviselői.

A szakmai-tudományos tapasztalatcsere mellett új felsőoktatási együttműködések kezdeményezésére is sor került, amelynek eredményeképp a Soproni Egyetem felsőoktatási partnerhálózata a közeljövőben tovább szélesedhet Szerbia, Horvátország és Bosznia-Hercegovina egyetemeinek közreműködésével.

A rendezvény sikeres lebonyolítását a Tuzla-i kanton Oktatási és Tudományos, Szociálpolitikai és Munkaügyi, valamint az Egészségügyi Minisztériuma mellett Magyarország Tuzla-i tiszteletbeli konzulja is támogatta.

Galéria