Nemzetközi vendégek a világ minden tájáról - 2nd International Erasmus Week

A Benedek Elek Pedagógiai Kar 2019. április 23. és 26. között immár második alkalommal rendezte meg Sopronban a Nemzetközi Erasmus Hetet. 

Az esemény kiemelt célja volt, hogy teret és lehetőséget nyújtson Európa és a világ számos országából érkező oktatónak, kutatónak és munkatársnak arra, hogy megismerjék a magyar kisgyermeknevelés – Európa- és világszerte is elismert – eredményeit, jó gyakorlatait, bepillantást nyerjenek a hazai kisgyermeknevelő képzés elméleti, módszertani és gyakorlati vonatkozásaiba, melynek - több mint 120 éve - a soproni Benedek Elek Pedagógiai Kar és jogelőd intézményei adhatnak helyet.

Célunk volt továbbá, hogy a nemzetközi felsőoktatási intézmények képviselői – a mobilitási programok céljaival összhangban - újabb oktatói-kutatói hálózatokat, szakmai kapcsolatokat, közös projekteket készíthessenek elő és alakíthassanak ki Sopron város köznevelési intézményeivel, a Soproni Egyetemmel, Karunkkal, oktatóinkkal és gyakorló intézményünkkel.

A 4 napos program keretében 9 országból összesen 44 vendég, közöttük egyetemi és kari vezetők, oktatók, kutatók, gyakorló pedagógusok, PhD hallgatók látogattak el Sopronba. A Nemzetközi Hét megnyitóját 2019. április 23-án, kedden, 10 órától a Polgármesteri Hivatal Dísztermében, Polgármester Úr megtisztelő jelenlétében és köszöntésével tartottuk meg.

Változatos programokkal vártuk kedves vendégeinket, melyek között szakmai workshopok, intézménylátogatások, turisztikai, kulturális és gasztronómiai élmények egyaránt szerepeltek. A hét során, április 25-én, 10 órától került sor a Benedek Elek Pedagógiai Karon a XII. Képzés és Gyakorlat Nemzetközi Neveléstudományi Konferenciára is, amelyen külföldi vendégeink előadásokkal, illetve poszterprezentációkkal is bemutatkoztak.

Galéria