Óvodapedagógus hallgatók óvodai szakmai látogatáson

Az óvodapedagógus hallgatók a Gyógypedagógiai alapismeretek kurzus keretében szakmai látogatást tettek a soproni Kőszegi úti Óvodában 2019. április 25-én, ahol integrált keretek között eltérő az fejlődésű kisgyermekek ellátása és fejlesztése is jelen van a pedagógiai programban.

A délelőtt folyamán megismertük a Katica csoport óvodásait, beletekinthettünk a mindennapok speciális szervezési folyamataiba,  és az anyanyelvi nevelés keretében a sajátos kommunikációs fejlesztésbe.

Valkó János gyógypedagógus, Németh Alexandra konduktív pedagógus és Szabó Margit a csoport dadusa nap mint nap a komplex fejlesztés lehetőségeit, valamint az individuális  nevelést empatikus szeretetteljes hangulatban biztosítják. Egyéni terápiával is segítik a gyermekek mozgás-, érzékelés-, értelmi- és szocializációs fejlődését.

Kovacsicsné Sipőcz Magdolna tagóvoda vezető  nyitottan fogadta hallgatóinkat, s további  együttműködést felajánlva a gyógypedagógia szakos  hallgatóinknak is helyszínt  ad majd a szegregált óvodai gyakorlat lefolytatására.

A hallgatóink számára tanulságos és lélekre ható tapasztalás volt a szakmai program.

Dr. Závoti Józsefné