Óvodapedagógus hallgatónk a Latin Táncok Formációs Világbajnokságán

Zelevics Fruzsina, a Benedek I. éves óvodapedagógus hallgatójának beszámolója:

"Kiskorom óta szerves része az életemnek a tánc. Szüleim öt éves koromban irattak be balettozni, hat évesen pedig a társastánccal ismerkedhettem meg, mellyel hat éve foglalkozom komolyabban. A latin formáció műfaja az, amivel ekkor megismerkedtem, és kinyitotta számomra a világot. Ezt szó szerint értendő, hiszen ennek is köszönhetően van szerencsém utazni az országban és a világban. Megfordultunk már Pécsen, Szigetszentmiklóson, Miskolcon, a lengyelországi Radomban, Brémában, továbbá Ausztriában is több alkalommal versenyeztünk már. Hazai ranglista versenyeken, Magyar Bajnokságokon és különféle fellépésekkel jártuk már be kis hazánkat. Külföldi útjaink nemzetközi Open versenyeknek, illetve Világ- és Európa bajnokságoknak köszönhetően voltak. Idén, február első hétvégéjén, a Szigetszentmiklóson megrendezett Magyar Bajnokságon első helyezettek lettünk, ezzel kvalifikálva magunkat az ezévi világversenyekre. A bajnoksággal a munka nem állt meg. Márciusban, a Radom Openen lettünk elsők, júniusban az Európa bajnokságon táncolhattunk középdöntőt, majd az októberi Zala Open formációs versenyen szintén a dobogó legmagasabb fokára állhatunk fel.

A latin formációs világbajnokságot tradícionálisan december elején rendezik meg. Idén, nagy meglepetésre, a kínai  Shenzhen (Sencsen) városa adott otthont ennek a rangos világversenynek, Magyarország első (és egyetlen) csapataként képviselhettük hazánkat. Ezt az igen nagy költségekkel járó utazást, kis városunk, Szombathely és nagyjából az egész ország összefogásával sikerült kiviteleznünk. (Akiknek innen is, óriási hála és köszönet!)

November 29-én délutáni órákban indult a gépünk a bécsi repülőtérről, és egy pekingi átszállással, 13 óra utazás után, meg is érkeztünk Shenzenbe. Szombaton parkettpróba volt a program, városnézés, videó elemzés és mentális felkészülés a másnapra. A nagy távolság miatt 7 órányi időeltolódással érkeztünk meg. Ettől tartottunk leginkább hiszen akkor kellett táncolunk mikor itthoni idő szerint, épp aludtunk volna. Szerencsére jól kezeltük a helyzetet, és ahogy megérkeztünk, felvettük az ottani ritmust.
A verseny december 2-án, vasárnap került megrendezésre, ahol a világ legjobb latin formációs csapataival mérhettük össze tudásunkat, végül a 14. helyen végeztünk. Az eredmény nem tükrözte számunkra valós teljesítményünket. Rajtunk kívül több csapatnak is tartogatott még meglepetéseket a verseny. Kínában való tartózkodásunk során több furcsasággal és nehézséggel is meg kellett küzdenie a csapatoknak a szervezés miatt.  A verseny döntőjébe végül 2 német, 2 orosz, 1 osztrák és 1 kínai csapat jutott be.

A hosszú hónapokig tartó felkészülés, maratoni hétvégi edzések, és egyetemről való hazautazások fáradságai ilyenkor homályba vesznek, megszépülnek, és a csapat egy emberként örül az elért sikernek, jelen esetben annak a teljesítménynek, mellyel edzőink is elégedettek voltak.
A Savaria TSE büszkén tért haza december 4-én, hiszen méltóképpen képviselte hazáját, támogatóit és múltját a világversenyen.

Óriási élmény volt számomra ez az utazás. Elsősorban azért, mert képviselhettem Magyarországot, hiszen a költségek miatt nem minden csapat jutott el idén a Latin Táncok Formációs Világbajnokságára. Másodsorban egy olyan országban járhattam, mely egy teljesen más kultúrát képvisel. Minden utazásom során lenyűgöz, hogy milyen csodásan sokszínű a világ, ahol élünk."