Sajtó- és kommunikációs vendégoktató a BPK-n

Dr. Molnár Csilla, a Kommunikáció- és médiatudomány szakfelelősének meghívására vendégoktató tartott előadást a SOE BPK-n a Bevezetés a kommunikáció elméletébe kurzus keretén belül 2020. október 7-én. 

A hallgatóság soraiban ülő kommunikáció- és médiatudomány, illetve gyógypedagógia szakos hallgatók meggyőződhettek arról, hogy Tóth Éva, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Marketing-, Kommunikációs és Turisztikai igazgatója a sajtó és média világából hozott széleskörű tudással, gazdag tapasztalatokkal rendelkezik, amelyek közül számosat megosztott az előadás résztvevőivel. Ezen alkalommal az előadó a hagyományos médiumok hatásmechanizmusainak összetevőiről beszélt, és szó volt arról is, hogy a szemeszter során a téma folytatására sor kerül.

Az előadáson jelen volt Dr. Varga László, a kar dékánja is, aki hangsúlyozta, hogy a korszerű, innovatív képzésben meghatározó szerepe van a gyakorlati tudás ilyen jellegű átadásának.

Dr. Molnár Csilla

 

Előadást tartott a fertődi Eszterháza-Központ kommunikációs igazgatója karunkon

Tóth Éva, marketing, kommunikációs és turisztikai igazgató tartott előadást 2020 október 7-én az elsőéves gyógypedagógia, valamint a kommunikáció- és médiatudomány szak hallgatóinak „Hagyományos médiumok hatásmechanizmusa a gyakorlatban” címmel. Az eseményen továbbá részt vett Dr. habil. Varga László dékán és a Kommunikáció- és médiatudomány szak vezetője, Dr. Molnár Csilla egyetemi docens. A vendégelőadó az újságírás rejtelmeibe avatta be a hallgatókat, ezáltal betekintést nyerhettek a különböző print médiumok gyártásának folyamatába, megtudhatták mennyi háttérmunkával jár egy napilap megjelenése. Az előadás interaktívan zajlott, a részvevők bátran feltehették a felmerülő kérdéseiket.
A kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatók is pozitív élményekkel gazdagodtak: Véleményünk szerint az előadás informatív volt, kicsit közelebb hozott bennünket a hagyományos újságírás rejtelmeihez. Az előadó érdekes és elgondolkodtató kérdései nyomán hamar kiderült, hogy a csoportból alig olvas valaki nyomtatott sajtót. Manapság általánosan is elmondható, hogy a fiatalok inkább az online médiát részesítik előnyben a hagyományossal szemben.

Örültünk, hogy Tóth Éva az újságírás szépségein túl annak nehézségeivel is szembesített minket. Az emberek minden nap hozzájuthatnak a legfrissebb hírekhez, külsős szemlélőként nem is gondolnánk, hogy mennyi munka áll az adott napilap megjelenése mögött.
Nagyon hálásak vagyunk, hogy egy olyan személy előadását hallhattuk, aki a média világába közvetlenül belelát.

Kommunikáció és médiatudomány BA I. évf.

 

Némethné Gosztola Anita fotói