Szakmai gyakorlat és harmadik misszió – fedélzeten a szociálpedagógiával

Előadás

Két alkalommal is megmutathatták tehetségüket és kreativitásukat a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar másodéves szociálpedagógus hallgatói a rekreációs és preventív csoportfoglalkozások terén. 

Március 19-én a Szabadművész Alapítvány szervezésében Sopron-Várhelyen megrendezésre kerülő „Gyarapítsuk, Óvjuk Szeretett Zöld Scarbantiánkat” közösségépítő, kulturális fesztiválon „Kultúra és természet” címmel családi interaktív program megszervezésében és lebonyolításában vettek részt. Ügyességi és természetközeli kvízelemekkel színesített programjuk a kisgyermekes családok kedvelt helyszíne volt a fesztivál ideje alatt. 

Az iskolai szociálpedagógiai munka és preventív gyermekvédelem területén is hasonlóképpen jeleskedtek hallgatóink. Március 26-án az Eötvös József Evangélikus Gimnázium meghívásának eleget téve, a Csendes Nap programjához illesztett „Támogató Kortárskapcsolatok” című tematikus interaktív csoportfoglalkozásukkal mozgatták meg az érdeklődő diákokat. A program kiemelt célja a segítő kortárskapcsolatok megszilárdítása, a hatékony szerepvállalás megerősítése volt egymás életében. A szervezők kérésének eleget téve Dr. Haász Sándor egyetemi docens úr felkérést kapott a gyermekvédelmi felelősség kereteinek tisztázására egy előadás keretében, melyen az intézmény oktatói vettek részt.

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Társadalom,- Szociális és Kommunikációtudományok Intézete igyekszik egyre több - főként városi célokat és fejlesztési folyamatokat magában foglaló - harmadik missziós tevékenységbe bekapcsolódni, ami szakjaink népszerűsítése mellett, hasznos gyakorlati tapasztalatszerzésnek is minősülnek.

 

Dr. Haász Sándor

egyetemi docens

 

Fotók a „Gyarapítsuk, Óvjuk Szeretett Zöld Scarbantiánkat” eseményről

Fotók a Csendes napról