Székelyföldi találkozó Elek Apó oldalági leszármazottjával, Benedek Huszár Botonddal

Székelyföldi látogatásuk alkalmával Benedek Elek oldalági leszármazottjával, Benedek Huszár Botonddal is találkozhattak a Soproni Egyetem Pedagógiai Karát képviselő oktatók, Dr. habil Varga László dékán, Kissné Dr. Zsámboki Réka dékánhelyettes és Németh Tamás külügyi koordinátor. 

A különleges eseményre Marosvásárhelyen került sor, ahol Benedek Elek bátyjának ükunokája látta vendégül és kalauzolta el a főbb látnivalókhoz a Benedekes oktatókat. A jó hangulatú beszélgetések során a színművész, rádiós hírszerkesztő/hírbemondó, újságíró így vallott Elek Apóhoz fűződő viszonyáról: „Az ő meséin nőttünk fel. Édesapám erre odafigyelt. […] Büszke vagyok rá, hogy rokona vagyok Benedek Eleknek, de nem ez határoz meg. […] Közösek az értékeink: család, Isten, hazaszeretet, közösség iránti felelősségtudat. Ezek Benedek Elek értékei, amiket mi is magunkban hordunk. Ezt kaptam édesapámtól, és ezeket az értékeket szeretném én is továbbadni.” A jó hangulatú találkozás eredményeképp Karunk képviselői ígéretet kaptak arra, hogy Bardócz Orsolya és Benedek Huszár Botond, Benedek Elek egyenesági és oldalági leszármazottjai 2022 novemberében, intézményünk névfelvételének 30. jubileumán előadják a soproni közönségnek Benedek Elek megzenésített verseit, prózáit és elhoznak egy vándorkiállítást is. A soproni pedagógusképző számára öröm és megtiszteltetés, hogy Elek Apó leszármazottjainak támogatására a jövőben is számíthat, és aktív szerepet vállalhat a család által őrzött kulturális értékek és szellemi örökség ápolásában.

Benedek Huszár Botond színművész, a Marosvásárhelyi Rádió hírszerkesztő/hírbemondója, újságíró, a Maszol.ro hírportál Maros megyei tudósítója 1981. március 30-án született Brassóban. 2003-2007 között a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Színművészeti Tanszékén végzett színművész szakon. Mesterdiplomáját a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen szerezte meg 2012-ben, majd 2017-ben Kommunikáció MA szakon diplomázott a Kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen.

Még több információ: https://www.benedekhuszarbotond.com/