Az elsőéves óvodapedagógus hallgatók társasjáték kiállítása

Kép

Évek óta visszatérően, az advent időszakában 'A játékpedagógia feltételei I.' c. kurzus záró eseményeként a hallgatók munkáiból kiállítást rendeznek a Benedek Elek Pedagógiai Karon, így volt ez ebben az esztendőben is. Dr. Hartl Éva intézetigazgató, a tantárgy felelőse és ennek a rendkívül kreatív feladatnak az ötletgazdája, valamint Dr. Pásztor Enikő egyetemi adjunktus nyitotta meg 2021. december 8-án a hetvennél is több társasjátékot bemutató tárlatot a Brunszvik terem előtti aulában.

A hallgatók a szemeszter elejétől fogva hétről-hétre készültek erre a feladatra. Az óvodás korosztály számára kellett megtervezniük a játékot és a kreatív alkotói munkafolyamat eredményeként kiváló munkák születtek. Rendkívül ötletes, esztétikus társasjátékokat láthattunk ezen a napon, melyeket a hallgatók ki is próbálhattak. Szép számmal akadnak az első évfolyamban is olyanok, akik már most meg tudták mutatni tehetségüket, igényességüket, művészi látásmódjukat. A kiállításon a kar külföldi hallgatói is bemutatkozhattak. Az általuk készített társasjátékok is arról tanúskodnak, hogy ők is szerették és komolyan vették ezt a feladatot.

A hallgatók közül sokan felajánlották a játékukat, így aztán Dr. habil. Varga László dékán és Dr. Hartl Éva intézetigazgató hagyományosan karácsonyi ajándékként viszi majd el ezeket rászoruló gyermekeknek.

 

Sopron média cikk

Sopron Televízió híradó

Galéria a kiállításról