Tengerdi Antal Civitas Fidelissima-díjas

Hagyományosan a hűség napi ünnepségsorozathoz kapcsolódóan adták át Sopron legrangosabb elismeréseit, díjait. December 14-e a Hűség Napja. Ezen a napon arra emlékezünk, hogy Sopron és 8 környező település lakossága 1921-ben, vagyis pont száz éve népszavazáson döntött arról, hogy Ausztria helyett Magyarország területéhez kíván tartozni.

A város kitüntetettjei ünnepélyes keretek között vehették át elismeréseiket a Liszt-központban vasárnap tartott ünnepségen.

 

Sopron Megyei Jogú Város közgyűlése

Civitas Fidelissima-díjat” adományozott

Tengerdi Antalnak,

a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar

Társadalom-, Szociális és Kommunikációtudományok Intézet

c. egyetemi docensének.

 

Tengerdi Antal alapító igazgatója a FORENO-nak (Szociális Foglalkoztató, alapításának éve: 1991.) és korábbi igazgatója a Soproni Szociális Intézménynek. Közéleti szerepet is vállalt, a 1998-tól 2002-ig tartó önkormányzati ciklusban Sopron humánpolitikai alpolgármestereként a városi szociálpolitika, a közoktatás, a közművelődés és az egészségügy irányítása volt a feladata.

Karunknak 1995 óta van szakmai kapcsolata a szociálpedagógia képzés kapcsán Tengerdi Antal Tanár Úrral, aki jelenleg is aktív oktató a szociálpedagógia, gyógypedagógia alapszakon és az emberi erőforrás tanácsadó mesterszakon.

A Civitas Fidelissima-díjból évente kettő adományozható. Egyiket egy magánszemély, a másikat egy közösség kaphatja. Közös bennük, hogy Sopron városáért, nemzetközi hírnevének növeléséért, fejlődéséért kiemelkedő tevékenységet végeznek.

Forrás: Sopron Médiaportál https://www.sopronmedia.hu/cikkek/kituntetettjeit-unnepelte-sopron

Karunk, mint szakmai közösség 2019-ben kapta meg e jeles elismerést. http://bpk.uni-sopron.hu/civitas-fidelissima-dijban-reszesult-a-benedek-elek-pedagogiai-kar-a-huseg-napjan