Textiljáték kiállítás a Benedeken

2022. május 9-12 között, a hagyományokhoz híven ismét megrendezésre került a textiljáték kiállítás a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karon. 

Az óvodapedagógus I. éves nappali tagozatos hallgatók a Játék pedagógia feltételei I. tantárgy keretében, az idei évben sünöket készítettek. A kézzel varrt, igényes, egyedi játékszereket, a hallgatók tanáraik Dr. Hartl Éva egyetemi docens, Dr. Pásztor Enikő adjunktus és Bolláné Hajdú Ildikó mesteroktató útmutatásaival és irányításával alkották meg.

A kiállítás ideje alatt, a sünökkel benépesített tanácsteremben néhány napra egy mesevilág elevenedett meg. A látogatók megcsodálhatták az óvodapedagógus hallgatók különleges, szép munkáit, a kreativitásukat igazoló, kedves kis figurákat. A sünök mosolyt csaltak a kicsik és nagyok arcára, mindenki megtalálta közöttük a kedvenc figuráját. Az idei év különlegessége volt, hogy a játékpedagógia kurzust az Erasmus mobilitási program keretében a karon tanuló 6 spanyol hallgató is elvégezte, akik a társaikhoz hasonlóan, határtalan lelkesedéssel végezték a munkafolyamatokat, és alkották meg a saját textilfigurájukat a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán.

Németh Tamás fotói