Textiljáték kiállítás kicsit másképp…

A szorgalmi időszak hagyományosan az elsőéves óvodapedagógus hallgatók által készített textiljátékokat bemutatójával zárul, de idén egy kicsit másképp. A játék pedagógiai feltételei II. kurzus keretében Dr. Hartl Éva egyetemi docens és Dr. Pásztor Enikő egyetemi adjunktus hallgatói a félév során egereket varrtak. A heteken át tartó alkotói munka eredményeként ebben az évben is rendkívül ötletes és igényes textiljátékok születtek. Volt, akit a Diótörő ihletett meg, míg sokan valamilyen foglalkozásnak megfelelő öltözetbe bújtatták az egereiket. De olyanok is akadtak, akik a sport és egyéb szabadidős tevékenységek világába helyezték a saját, kedves kis játékállatkáikat. A német nemzetiségi óvodapedagógus hallgatók pedig nemzetiségi népviseletbe öltöztették az egereket.

Az idei év újdonsága, hogy az óvodapedagógus hallgatók egy csoportja az ipari termék- és formatervező faipari mérnökhallgatókkal együttműködve alkotta meg játékát a Ped-Ing-Toy projekt keretében. Az egy-egy témakörhöz (orvos, kertész, tűzoltó, iskola, sport, vízi közlekedés, öltözködés) illeszkedő figurák így aztán kiegészülnek további kellékekkel.

A koronavírus miatt idén sajnos ezek a szép textiljátékok nem várhatják az óvodásokat és a kisiskolásokat a kar kiállító teremében. Azonban a kurzus oktatói idén is szeretnék megmutatni a tehetséges és szorgalmas hallgatóik munkáit, ezért most egy virtuális textiljáték kiállításra invitálják az érdeklődőket.