A Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja a Vajdaságban járt

TANOM

Az oktatási szakemberek szemináriumi alkalma valósult meg február 26-án Újvidéken a TANOM (Tanítók és Más Oktatási Szakemberek Oktató-Nevelő Munkája) Fejlesztő Program keretében. A helyszín a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete (VMPE) központja volt.


Mit tudunk és mit teszünk? Pedagógiai újratervezés... Hogyan tovább iskola? Ezekre a kérdésekre dr. habil Varga László, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának egyetemi docense és dékánja előadásából kaphattak ízelítőt a vajdasági szakemberek... Nos, ha nem is kőbe vésett megoldásokat és posztulátumokat, de határozott érték -és élményalapú útmutatást – azt mindenképp!

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar kiváló szakmai kapcsolatot ápol a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületével. A szakmai továbbképzés alatt lehetőség nyílt a résztvevő pedagógusokkal való képzési-oktatási együttműködések kialakítására és bővítésére. A látogatás jelentős mértékben hozzájárul Karunk harmadik missziós tevékenységéhez, melyben a határon túli magyar anyanyelvű pedagógusok magas színvonalú továbbképzésében közreműködhetünk és elősegíthetjük a magyarságtudat erősítését, a szakmai fejlődés támogatását. A látogatás jó alkalmat kínált arra is, hogy Karunk határon túli pozíciója tovább erősödhessen, a fogadó intézménnyel és a résztvevő partnerekkel jövőbeni kapcsolatunk kiszélesedjen. A mobilitási program keretében szélesíteni tudtuk határon túli bázisintézményrendszerünket is.

 

GALÉRIA

A fotókat készítette: Martinek Imre