Végzős óvodapedagógus hallgatók az ország legjobbjai között

A SOE BPK végzős óvodapedagógus hallgatói Gáti Nikolett és Szendőfi Sára harmadik és negyedik helyezést értek el a Szarvason megrendezésre kerülő országos szakmai versenyen.

"Tanuld és tanítsd a jobbat!” címmel országos tanítási versenyt szervezett a Gál Ferenc Főiskola szarvasi campusa: a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a Gál Ferenc Főiskola Gyakorlóintézményével együttműködésben. Az immár negyedik alkalommal megrendezett tanítási verseny mellett most másodszor vetélkedtek ének-zenei tevékenységből a végzős óvodapedagógusok.

A verseny iránt való nagy érdeklődés mutatta, hogy a felsőoktatási intézmények, tanszékek, gyakorlóiskolák oktatói, szakvezető pedagógusai fontosnak tartják, hogy hallgatóik megmérettessenek a kétfordulós szakmai alkalmon. A pályázó hallgatók és anyaintézményeik az első fordulóban az óvodai foglalkozás videofelvételével és tervezetével neveztek, amelyeket felkért zsűri rangsorolt, és tantárgyanként legjobb négy tanítójelölt és négy óvodapedagógus-jelölt kapott meghívást a versenytanításra, -foglalkozásra. A történelmi Magyarország mértani közepe, Szarvas, méltán lehet büszke felsőoktatására, annak múltjára és jelenére. A város és a főiskolai kar méltó színhelye a két évenként megrendezett tanítási versenynek.

2019. március 21-én a megnyitó ünnepséget a gyakorlóintézmény tanulói vidám, tavaszi műsorral köszöntötték. A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar nevében dr. Lipcsei Imre dékán úr köszöntötte a Szarvasra érkező vendégeket. Az országos tanítási verseny fővédnöke, dr. Kozma Gábor rektor úr megnyitotta a rendezvényt, majd Hodálik Pál alpolgármester köszöntötte a város nevében a versenyzőket.

 

A döntőbe jutott egyetemek, főiskolák:

Debreceni Református Hittudományi Egyetem
Eszterházy Károly Egyetem
Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar
Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Óvó- Tanítóképző Intézete
Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar

 

Ének-zene tevékenység zsűrije

Paraszt Attiláné általános iskolai énektanár
Huszár Istvánné énektanár
Kozma Mihályné óvodapedagógus

 

Eredmények

Ének-zene tevékenység

3. Gáti Nikolett - szakvezető: dr. Tauber Anna (Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar)

4. Szendőfi Sára – szakvezető: dr. Tauber Anna (Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar)

A versenyző hallgatók számot adtak a gyermek- és szakmaszeretetükről, elhivatottságukról és szakmai felkészültségükről.