Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Újraindult a BPKávéház a Benedek-karon

 

BPKávéház slider.jpg

A Don Bosco Szakkollégium október 16-án, immár ötödik alkalommal rendezte meg a tavaly újraindított BPKávéházat, melynek célja, hogy az oktatóinkat emberi oldalukról is jobban megismerhessük. Ezúttal egy meglepetés: egy páros néptánc is megörvendeztette a hallgatóságot, a rendezvény nyitányaként. A beszélgetés alatt finom házi készítésű sütemények és teák várták a jelenlévőket.

A moderált beszélgetésen dr. habil. Simon István Ágoston és dr. Simonné Kajtár Gabriella meghívott vendégeinkről tudtunk meg újabb érdekes részleteket. A beszélgetés során a tanárnő és a tanár úr megismerkedésének történetét is megtudhattuk (a röplabdajegyzetek elkérése az egyetemen, és a közös sportolások). Az egyetemi élet rejtelmeibe és közös mindennapjaikba is adtak egy kis betekintést számunkra. Megtudhattuk, hogy a sport milyen nagy szerepet játszott és játszik még a mai napig az életükben. A főzésekben és a munkában is megtalálták a közös pontot. A tanítás és az úszásoktatás egyaránt fontos számukra. Nagyon szeretnek a hallgatók és a gyerekek között lenni, ezért is választották ezt a pályát.  Ahogy a gyermekeik felnevelése, akik, már mondhatni, kirepültek, a nemrégen megkapott kiskutya nevelése is egy újabb kihívást jelentett számukra, de hamar rátaláltak a megoldásra.
 
Megtudhattuk, hogy milyen jól tudnak együtt dolgozni és figyelni egymásra. A családi mindennapokba is bepillanthattunk. A költözés is egy fontos momentum volt számukra. A jó tanácsok mellett megtanulhattuk, hogy mennyire fontos a másikra figyelni, a házasságban is elengedhetetlen a minőségi együtt töltött idő, s ehhez csak örömteli járulék a közös munka, együttműködés. Mindketten hangsúlyozták, hogy életük alapja a hit és a bizalom, házasságukat is ez teszi fontossá és stabillá.

A hallgatók egy olyan tartalmas beszélgetésnek lehettek tanúi, amiből majd a későbbiekben saját életük nehezebb pillanataiban is töltekezhetnek.
A rendezvény során sokat nevethettünk, jó hangulatban telt az egész beszélgetés. A tanárnő és a tanár úr is sok olyan történetet osztott meg velünk, amelyekkel még jobban megismerhettük az ő személyüket.
 
A beszámolót készítette: Greffer Gréta BPK hallgató
 
BP Kávéház1.JPEG
BPKávéház 2.jpg
BPKávéház 4.jpg
Cikk nyomtatása E-mail