Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Hírek

Kétnapos konferenciával emlékeztek a szakmai tanárképzés elmúlt 30 évére a Benedek-karon


1200_slider_30tk.jpg

Tradíció és innováció. Szakképzés, szakmai pedagógusképzés és a fenntartható jövő, 30 éves a szakmai tanárképzés Sopronban címmel tudományos konferencián tanácskoztak a szakemberek 2023. szeptember 27-én és 28-án a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán. A résztvevők visszajelzései alapján sikeresen zárult a rendezvény, melynek során konstruktív együtt gondolkodásra és szakmai párbeszédre is sor került.

Tovább

A névadóra emlékeztek a Benedek Elek Karon

koszoruzas slider.jpg

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara minden esztendőben megemlékezik a névadó Benedek Elek születésnapjáról. Szerda délelőtt dr. habil. Varga László dékán ünnepi köszöntőjében kiemelte: a Benedek-kar közösségének egyik álma, hogy legalább szeptember 30-án minden magyar család üljön le este a „meseszőnyegre” és Benedek apó születésnapján élő mesét halljanak a gyermekek.

Tovább

Benedek podcast #4

podcast_4_1920.jpg

Folytatódik a Benedek Elek Pedagógiai Kar podcast-ja.

Tovább

Nemzetközi projekttalálkozó a Benedek Elek Pedagógiai Karon

ltt_slider.jpg

Egyetemi oktatókból és óvodapedagógusokból álló nemzetközi szakértői csoport ismerkedett a magyar óvodapedagógus-képzés és a magyar óvodai nevelés egyedülálló módszertanával és gyakorlatával a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának meghívására. A háromnapos szakmai tanácskozás „A kora gyermekkori nevelés szakmai kapacitásfejlesztésére” címmel indított Erasmus+ KA2-es PROROK projekt része.

Tovább

Idén is várjuk a hallgatók jelentkezést az Erasmus+-programra!

erasmus_tajekoztato_slider.jpg

Minden évben nagy érdeklődés mellett szervezi meg a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának külügyi csoportja az Erasmus+-tájékoztató napot, a kar külföldi mobilitási programokat népszerűsítő rendezvényét. Az információs nap célja, hogy a hallgatók kedvet kapjanak a külföldi tanulmányi, nyelvi és kulturális tapasztalatszerzéshez, és információt nyerjenek a pályázáshoz kapcsolódó legfontosabb gyakorlati teendőkről.

Tovább

Emlékdiplomás óvodapedagógusok köszöntése a Benedek Elek Pedagógiai Karon

emlekdiploma_slider.jpg

Emlékdiploma-átadó ünnepségen köszöntötték az 50, 60, 65, 70 és 75 évvel ezelőtt oklevelet szerzett óvodapedagógusokat 2023. szeptember 12-én a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán. A több mint száz meghívott ünnepelt közül 65-en arany-, 35-en gyémánt-, kilencen vasdiplomát vehettek át, és idén rendhagyó módon egy rubin-, valamint egy gránitoklevél adományázásáról is dönthetett a kari tanács.

Tovább

Új elnökség a Hallgatói Önkormányzatnál

HOK_2023.jpg

A Benedek Elek Pedagógiai Kar Hallgatói Önkormányzatának 2023. augusztus 28-tól új elnöksége van.

Tovább

Vidáman telt idén is a gólyatábor a BPK-n

golyat2023.jpg

Élménydús napokat élhettek át elsőéves hallgatóink augusztus utolsó hetében.

Tovább

I. Békássy Ferenc Nyári Egyetem - Felhívás

Kedves Hallgatók!

Vas Vármegye Önkormányzata TOP-5.3.2-17-VS1-2021-00001 azonosító számú, „Közös jövőnk Vas vármegye" című projekt keretein belül hagyományteremtő szándékkal szervezi meg tehetséges vasi fiataloknak a Békássy Ferenc Nyári Egyetemet.

 

Kattints a képre

Folyamatosan frissülő további információ a https://www.facebook.com/kozosjovonk és a https://www.facebook.com/vasmegyevisszavar oldalon érhető el.

Tovább

Diplomaátadó ünnepség a Benedek Elek Pedagógiai Karon

diplomaatado.jpg

A Benedek Elek Pedagógiai Kar diplomaátadó ünnepségével zárult a 2022/2023-as akadémiai év a Soproni Egyetemen, ahol 510 hallgató fejezte be sikeresen felsőoktatási tanulmányait. 

Tovább

Gyógypedagógiai nyári kihelyezett ülést tartottak a Benedek Elek Pedagógiai Karon

WEB képek (11).png

Hagyományt elevenített fel Karunk a hazai gyógypedagógusképző-intézmények számára, amikor a Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottság Gyógypedagógiai Albizottságnak nyári ülésére a köztestületi tagok, oktatók és a soproni gyógypedagógusok találkozóját szervezte meg 2023. június 23-án.

Tovább