Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszak

Miért a Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszak?

Ha szeretsz játszani a kisgyerekekkel, ha szeretsz gondoskodni róluk, törődni velük, ha élvezed a kicsik csevegését, szívesen nézed őket, ahogy belemerülnek a mesébe, a játékba, akkor a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakon a helyed! A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán több mint száz éves hagyományokkal bíró, az egyetemes emberi értékeket képviselő kisgyermeknevelő képzés legfiatalabb képzésének választása kiváló lehet számodra, ha érdeklődsz és elkötelezettnek érzed magad a gyermekek, a bölcsődés korosztály mélyebb megismerésére, a tudatos, támogató, szeretetteljes pedagógiai légkörben történő felnevelésére. Csecsemő- és kisgyermeknevelő hallgatóként a bölcsődékben magas szintű szakmai tudással rendelkező kisgyermeknevelők segítenek abban, hogy a kisgyermeknevelésben nemzetközileg és hazailag elismert oktatók által elsajátított elméleti és gyakorlati ismereteket, pedagógiai módszereket a gyakorlatban is tud alkalmazni.

 

Mit tanulhatsz a Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszakon?

A csecsemő- és kisgyermeknevelő szakon az első naptól heti rendszerességgel kisgyermekek között sajátíthatjátok el a kisgyermekekkel való gondoskodást és a gyermekek sokoldalú fejlesztését. A szakmai gyakorlatokon megtapasztalhatjátok a 3 év alatti gyermekek ragaszkodását, szeretetét, a különleges pedagógus-gyermek kapcsolatot.  A képzés során két specializáció közül választhattok, a Német nyelvű babysitter és az Angol nyelvű babysitter specializációkat. 

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

A csecsemő- és kisgyermeknevelő végzettséggel elhelyezkedhetsz bölcsődében, mini, családi, illetve munkahelyi bölcsődékben, alapíthatsz családi vagy mini bölcsődét. Amennyiben tovább szeretnél tanulni, úgy jelentkezhetsz a Neveléstudomány MA, illetve az Emberi Erőforrás Tanácsadó MA szakjainkra.

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Dr. habil. Simon István Ágoston
dékánhelyettes, egyetemi docens
(+36 99) 518-931
Benedek Elek Pedagógiai Kar
Berta-Dobos Eszter
tanulmányi előadó
(+36 99) 518-971
Benedek Elek Pedagógiai Kar