Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Emberi Erőforrás Tanácsadó mesterszak

Miért az Emberi Erőforrás Tanácsadó mesterszak?

  • Érdekel, milyen (lesz) a 21. század?
  • Szeretnél eligazodni a 21. század kihívásai között?
  • Szeretnéd érteni, hogy a jövőben milyen szerepe lesz az embernek?
  • Szeretnél mindezen folyamatok döntéshozója lenni?
  • Szeretnél egy versenyképes diplomát?

Akkor figyelj, mert az intelligencia szerepe mindennél fontosabb lesz, sőt lesz egy új partnered is, a mesterséges intelligencia (AI). A 21. században már elmosódik a határ a fizikai-biológiai és a digitális-virtuális valóság között, a szolgáltatások és a termelés adat-vezérelt lesz és a robotok, a mesterséges intelligencia, a dolgok internete (IOT) és a kiber fizikai rendszerek lesznek meghatározó segítőid. Ebben a szédítően új és hipersebesen változó világban az ember és a munka kapcsolatrendszere is átalakul, szakmák tömege fog megszűnni, átalakulni és új foglalkozási formák fognak létrejönni. Az EMBERI ERŐFORRÁS TANÁCSADÓ (MA szak) képzés feltárja előtted az emberi erőforrás menedzsment korszerű módszereit és technikáit, nagy hangsúlyt fektetve a modern pszichológiai és tanácsadási ismeretekre. Megismerteti veled a globális, a regionális és a lokális kultúrákat, társadalmakat, gazdaságokat, hogy kulcsod legyen a munka és a foglalkoztatáspolitika rejtett tereihez, valamint a stratégiaalkotáshoz a HR területén.

 

Mit tanulhatsz az Emberi Erőforrás Tanácsadó mesterszakon?

Az Emberi Erőforrás Tanácsadó mesterszak képzési palettája elsősorban a HR szférájának területén közvetít ismereteket, másodsorban a humán erőforrás menedzsment holisztikus feltérképezésére vállalkozik.

A képzés és az elsajátítandó tudásanyag összeállítása azt a célt szolgálja, hogy a 21. század kihívásainak (AI, robotika, nanotechnológia, genetika) tekintetében olyan szakembereket készítsünk fel, akik humán, társadalmi és gazdasági ismereteik, valamint interdiszciplináris szemléletük birtokában képesek a szervezetek, a munka, a munkavállalás és a képzések világában részletes analízisre, átfogó és speciális összefüggések megfogalmazására, tanácsadói és értékelő tevékenységre. A szervezetek szakmai elvárásainak megfelelően használják fel professzionális tudásukat, támogatják a munkaerő-gazdálkodás és az oktatás makroszintű folyamatait, valamint képesek a speciális szakmai problémák azonosítására és a megoldáshoz szükséges gyakorlati feladatok megfogalmazására. Tanácsadás formájában segítik az egyéneket pályatervezési döntéseik meghozatalában.

Az Európai Unió elvárásaival összhangban a képzésben kiemelt szerepet kap a karriertervezés és tanácsadás, az esélyegyenlőség, valamint a hátrányos helyzetű csoportok kezelése.

A képzés 4 szemeszterből áll, elméleti és gyakorlati tárgyakkal, terepgyakorlattal, diplomamunkával és záróvizsgával.

 

A képzés értéket, sokoldalú ismereteket és módszereket közvetít a következő szakterületeken:

Társadalmi ismeretek: Etika, Foglalkoztatáspolitika elmélete és gyakorlata, Speciális andragógia elmélet és gyakorlat, Foglalkozás speciális helyzetű csoportokkal, egyénekkel, Információs gazdaság, társadalom

Tanácsadási ismeretek :  Tervezés, tanácsadás elmélete  és gyakorlata I-II, Tanácsadási módszerek gyakorlata, Szervezeti-tanácsadási kommunikáció, Informatikai rendszerekkel támogatott tanácsadás elmélet és gyakorlat I- II.

Közgazdasági ismeretek:  Gazdaságpolitika, Közgazdaságtan, Gazdaság- és munkajog

Felnőttképzési ismeretek: Felnőttképzési szolgáltatások, Felnőtt csoportok vezetése, Pályaorientáció irányai az EU-ban, Munkaügyi kapcsolatok

Speciális szakmai ismeretek: Humán controlling, HR és civilizációk, Coaching, Karrier-menedzsment, Toborzás, kiválasztás, outplacement, Ösztönzés-menedzsment, LLL és LWL, Humánerőforrások a határon túli magyarság körében.

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

Az Emberi Erőforrás Tanácsadó MA szak elsősorban a HR dimenziójában értelmezhető, ahol a kereslet-kínálati piacon jelentős mobilizáció tapasztalható. A multinacionális és a nagyvállalati világban a HR terület szerepe jelentősen specializálódik és differencializálódik (elsősorban a mesterséges intelligenciának köszönhetően), mindemellett a középvállalati, sőt a kisvállalati szférában is egyre erősebb a gravitációs hatás a HR szakemberek irányába. Ezt a tendenciát erősíti, hogy az EU pályázati lehetőségeinek, dotációjának köszönhetően emelkedik a középvállalkozások száma. Jól prezentálja mindezt, hogy Magyarországon az év HR-vezetője versenyt immár több kategóriában (nagyvállalati, középvállalati, kisvállalati) is megrendezik. A pályakezdők és pályamódosítók, valamint a megfontolt karrierépítők számára az EET kifejezetten vonzó terület, piacképes, ráadásul gazdasági szükséglet is, hiszen elengedhetetlen a versenyképességhez mind hazánkban, mind az EU-ban, mind a globális térben. Az EET diplomát szerzett hallgatók előtt a PhD képzés lehetősége és a kutatói pálya is nyitva áll.

Cikk nyomtatása E-mail