Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Gyerekek is zsűriztek a Benedek-kar mesemondó versenyén

Bunda nem volt – szögezhetjük le az október 31-ei benedekes mesemondó verseny nyomán. – Egyrészt senkinek sem kellett dideregnie azon az esős napon a Benedek-kar tetőterében, másrészt a programon tevékenyen résztvevő gyerekek állítása szerint is az nyert, aki a leginkább megérdemelte.

slider30.jpg

Hagyományosan, de a hagyománytól szokatlan módon rendezték meg a pedagógiai kar oktatói az idei mesemondó versenyt. A helyszín ezúttal nem egy tanterem volt, hanem a Brunszvik terem előtti tér, amely igazi mesemondó helyszínné változott október utolsó napján. A családias hangulathoz nemcsak ez járult hozzá, hanem az a nyüzsgés is, amely a többféle generáció jelenlétéből fakadt. Óvodapedagógus-hallgatóink nézőként és előadóként voltak jelen, míg az értékelést és a döntést egy felnőtt-, illetve egy gyerekzsűri adta. A bírálati szempontok között volt a szöveg értő bemutatása, az artikuláció, a hangsúlyozás, a közönséggel való interakció. Hat mesemondó vállalta ezúttal feladatot, és hangosított meg egy tetszőleges népmesét szabadon. Az előadások között pedig Benedek Huszár Botond színész, rádiós hírszerkesztő, címzetes egyetemi docens, Benedek Elek oldalági leszármazottja, egyúttal a zsűri elnöke osztotta meg tapasztalatait és javaslatait a résztvevőkkel.
A fiatal és a még fiatalabb zsűri egyhangú döntést hozott, a 2023-as mesemondó verseny első helyezettje Palkó Anna Flóra (óvodapedagógia III.év) lett. Őt követte Horváth Anna (óvodapedagógia I. év) és Berta Bianka (óvodapedagógia II.év). Gratulálunk! 
 
A (felnőtt)zsűri tagjai: dr. Frang Gizella adjunktus (SOE BPK), Vargáné Vas Tímea óvodapedagógus (SOE Lewinszky Anna Gyakorlóóvoda) és Benedek Huszár Botond címzetes egyetemi docens

Fotógaléria
Cikk nyomtatása E-mail