Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Jótékonysági sütivásár a Benedek Karon

jotekonysagi-sutivasar-2022.jpg

Idén ismét karácsonyi süteményvásárt szerveztek a Don Bosco Szakkollégium lelkes tagjai, melyen az összegyűjtött összeget a Tómalom utcai Gyermekotthon javára ajánlották fel.

A 2022-es projekthét keretein belül jótékonykodtak is a Benedek Elek Pedagógiai Kar hallgatói és oktatói a Tómalom-Híd Alapítvány javára. De nem csak ők, hanem az egyetem többi karáról is érkeztek segíteni vágyók, valamint a nyílt napra ellátogatott középiskolások is vásároltak a finomságokból, szüleikkel egyetemben.

Az árusított süteményeket a Don Bosco Szakkollégium tagjai készítették, de felajánlott további édességeket az Édes Krémes, a Liszt Café, a Zucker–Sütemény és kávé, valamint a Kovászüzem is. A desszerteket három napon keresztül tudták megvásárolni az édesszájú vendégek.

A becsületkasszás adományozásnál mindenki annyi összeget dobhatott a dobozba, amit jónak látott, és annyi süteményt vihetett cserébe, amennyit csak akart. Rendkívül sokan megjelentek és a korábbi évhez képest kétszeres, több mint százezer forint összegű adományt sikerült összegyűjteni. A befolyt összeget a Győr-Moson-Sopron Megyei Alpokalja Szociális Központ (Tómalom utcai Gyermekotthon) Tómalom-Híd Alapítványa számára továbbították a szakkollégium tagjai.

Ebben az intézményben a legsúlyosabban sérült embertársainkról gondoskodnak, olyanokról, akik betegségük mellett is érző lelkűek, szeretetre és odafigyelésre vágyók. Ezért is volt megható és egyszersmind szívszorító érzés személyesen elvinni a gyermekotthonba az összegyűlt adományt. Rapi Júlia és Kovács Orsolya a Don Bosco Szakkollégium nevében adta át a több mint százezer forintot az intézmény Tómalom-Híd Alapítványa elnökének, Kocsis Jánosnénak.  Az eseményen az igazgató, dr. Baikó Erzsébet és az otthon lakóinak egy része is jelen volt. A sérült gyermekek és fiatalok rögtönzött kis műsorral, a Mikulásról, a tél szépségeiről, a karácsonyról és a szeretetről szóló versekkel, énekekkel köszönték meg a látogatást és az adományt.

Készítette: Horváth Rebeka és Frang Gizella

 

Galéria

Cikk nyomtatása E-mail