Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Mentor program

Kedves Hallgatónk!

 

A Benedek Kar mentori szolgáltatással szeretné támogatni tanulóink személyes és szakmai fejlődését. Továbbra is lehet jelentkezni mentoráltnak mentori programunkba.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Benedek Kar oktatói által működtetett mentori programot online csatornákon folytatjuk tovább. A folyamatban lévő mentorálások esetén a digitális kapcsolattartásra történő átállás a többi távoktatási tevékenységgel párhuzamosan zajlik. Az új belépők a kiválasztott mentorral tudnak megállapodni a a digitális munkavégzés kereteiről

 

Mondunk néhány példát, amelyek alapján hasznosnak találhatja, hogy mentorálásban vegyen részt.

 

1. Egyetemi beilleszkedés támogatása. A hallgatók jó része sokszor még egy év elteltével is magányosnak, kívülállónak érezheti magát az egyetemen. Lehet, hogy Önnek sem elég otthonos az új közeg. Egy mentor segítségével változtathat ezen, és jelentősen növelheti egyetemi komfortérzetét.

 

2. Teljesítmény- és munkamotiváció fejlesztése. Lehet, hogy Ön értelmetlennek, vagy unalmasnak talál bizonyos tantárgyakat, és alig bírja rávenni magát az órai részvételre, a készülésre. Vagy nagyon izgul, szorong a dolgozatok, vizsgák előtt, és nem tud teljesíteni úgy, ahogy szeretne. Egy mentorálási folyamatban orvosolhatja ezeket a problémáit.

 

3. Szakmai kompetenciák fejlesztése. A mentorával folytatott személyes szakmai beszélgetésekből, egyedi feladatokból sok mindent profitálhat. A szakmai problémák tárgyalása fejleszti a problémalátását, elemző, lényegkiemelő és szintetizáló képességét. A szóbeliség a kifejezőkészségére, vitakészségére van jó hatással. A kiállás saját álláspontjáért egy tekintélyszeméllyel szemben konstruktív önérvényesítő képességét fejleszti, és közvetlen hasznát veszi majd szakdolgozata védésekor.

 

4. Hivatástudat, pályamotiváció. Könnyen lehet, hogy kétségei támadtak, az Önnek megfelelő pályát választotta-e. Mentorától személyre szabott támogatást tud kapni ahhoz, hogy megerősítse, vagy megváltoztassa döntését.

 

5. Karrier-építés. Ha Ön végzéshez közeledik, különösen nagy segítség lehet egy mentor munkaerőpiaci ismeretanyaga és kapcsolatrendszere.

 

6. Diákmentorrá válás. Ha Ön szívesen mentorálna új elsőéveseket, és/vagy a Benedek Kar képzései iránt érdeklődő középiskolásokat,  és e munka révén fejlesztené saját kommunikációs képességeit, személyiségét, és szakmai kompetenciát is, jelentkezzen diákmentornak.

 

A fenti lista csak néhány javaslat a mentorálási folyamat lehetséges témái közül. Egyéni fejlesztési céljait a mentorával közösen fogja kialakítani.

 

A következő oktatók látnak el mentori feladatot:

 

Művészeti és Sporttudományi Intézet

Révész József tanársegéd

Dr. Tauber Anna PhD. egyetemi docens

 

Neveléstudományi és Pszichológiai Intézet

Dr. Hartl Éva PhD. intézetigazgató, egyetemi docens

Kissné Dr. Zsámboki Réka PhD. egyetemi docens

Mundy Péter tanársegéd

Dr. Pásztor Enikő PhD. tanársegéd

Dr. Tóth-Merza Katalin PhD. adjunktus

Dr. Zsubrits Attila PhD. egyetemi docens

 

Társadalom-, Szociális és Kommunikációtudományok Intézete

Dr. Molnár Katalin PhD. intézetigazgató, egyetemi docens

Dr. Molnár Csilla PhD. egyetemi docens

Dr. Varga Norbert PhD. egyetemi docens

 

A mentorálás időtartama a tanulmányi félévekhez igazodik és legalább havi egy megbeszélést jelent a mentor és a mentorált között. Természetesen történhetnek heti-kétheti rendszerességgel is, megállapodás szerint.

A mentorálást végző oktatók kapacitása véges, így nem garantált, hogy ebben a félévben tudnak fogadni minden jelentkezőt. Indokolt esetben, amennyiben valamennyi érintett beleegyezik, a mentorálás 3-4 fős kiscsoportos keretben is történhet. 

Jelentkezni az oktatóknak küldött email-lel lehet: elérhetőségek.

 

Sok sikert kívánunk!

Mundy Péter tanársegéd

a mentor program szakmai koordinátora

 

A mentor program az 'EFOP-3.4.3-16-2016-00022 „QUALITAS” Minőségi felsőoktatás fejlesztés Sopronban, Szombathelyen és Tatán' pályázat keretein belül valósul meg.

 

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek